Τέμπη-Παύλος Ασλανίδης: «Το παιδί μου δολοφονήθηκε και φταίει το σάπιο πολιτικό σύστημα»

Metrosport Team04 Απριλίου 2024

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η τραγωδία των Τεμπών, με την αντιπολίτευση να ζητά απαντήσεις για τους καταγγελλομένους παραποιημένους διαλόγους, που θέτουν στο στόχαστρο τον Δημήτρη Μακρόπουλο.

Μιλώντας στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης έκαναν λόγο για ένα διεφθαρμένο καθεστώς» που υπάρχει στην Ελλάδα και ευθύνεται για το έγκλημα που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.


«Το παιδί μου δολοφονήθηκε μαζί με άλλους 56 επιβάτες. Δεν έφταιγε το ανθρώπινο λάθος, ούτε η κακιά ώρα. Έφταιγε το σάπιο πολιτικό σύστημα, που λατρεύει την ανομία και την παρανομία.
Εμείς να ζητάμε δικαιοσύνη, ισονομία δημοκρατία. Σε ποια ώτα; Σε αυτά που είναι βουλωμένα από την απληστία και την εξουσία; Είναι ένα σύστημα που τρέμει τη φωνή μας.

Τρέμει τόσο που κατηγορεί εμάς και όσους βοηθούν, κατηγορώντας μας για κομματική σκοπιμότητα. Λες και η δικαιοσύνη πρέπει να έχει κομματική προέλευση.
Οι άθλιοι δεν δίστασα να χειροκροτήσουν τον πρώην υπουργό κ. Καραμανλή, βεβηλώνοντας τη μνήμη των ανθρώπων μας. Συνεχίστε την παραπλάνηση… Δεν σας μένει πολύς χρόνος. Η δικαίωση θα έρθει ως τη πιο δίκαια νέμεσις. Να φοβάστε την οργή μας. Μόνοι σας θα μείνετε.

Τα ονόματά σας θα μείνουν στην ιστορία της χώρας ώστε οι επόμενες γενιές να διαβάζουν τα τελευταία ονόματα που ήταν υπέρ της διαφθοράς στην Ελλάδα. Σας αξίζει ένα τέτοιο μνημείο. Το μνημείο της ντροπής. Το κράτος δικαίου θα επιστρέψει και δεν μπορείτε να το σταματήσετε», σημείωσε ο κ. Ασλανίδης.

«Μας κατηγορούν επειδή ακουγόμαστε»

Την ίδια ώρα, η κα. Καρυστιανού ανέφερε ότι θα υπερασπίζονται τα παιδιά τους είτε ζουν είτε είναι πεθαμένα.

«Βρίσκομαι σήμερα ενώπιον σας να μιλήσω για ένα αδιανόητο σιδηροδρομικό έγκλημα. Μέσα σε αυτό χάθηκε η ζωή της κόρης μου και άλλων 56 ψυχών, ως επί το πλείστων φοιτητών. Είμαι μια μητέρα από την Ελλάδα και μαζί με άλλους γονείς, φέρουμε την ίδια απώλεια, τον ίδιο αβάσταχτο πόνο και το βαθύ αίσθημα της αδικίας και της αγανάκτησης για την χρόνια παθογένεια του πολιτικού συστήματος που υπονομεύει τις ζωές μας.
[...] Εμάς, τους γονείς που βλέπετε, αλλά και εκείνους των οποίων τον πόνο και το δίκιο εκπροσωπούμε σήμερα εδώ, μας κατηγορούν επειδή ακουγόμαστε, επειδή επιζητούμε την αλήθεια και τη δικαίωση των παιδιών μας, επειδή υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας, είτε ζουν, είτε είναι πεθαμένα και επειδή επιδιώκουμε και εργαζόμαστε την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. [...]
Πώς είναι δυνατόν ο ανθρώπινος παράγοντας να είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας; Θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας αν γνωρίζαμε αυτή τη φρικτή πραγματικότητα. Η καθημερινή λειτουργία των σιδηροδρόμων είναι γεμάτη βλάβες και ατυχήματα, οι οποίες είχαν φτάσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό, στους αρμοδίους. Τα υπομνήματα μιλούσαν για πιθανούς θανάτους, θανάτους πολιτών. Πώς μπορείς να αδιαφορείς για κάτι τέτοιο;», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι εγώ ο κομιστής των διαλόγων»


Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, σημείωσε πως «300 τοις εκατό» δεν είναι εκείνος ο κομιστής των διαλόγων από τη νύχτα των Τεμπών.

«Υπάρχουν δεδομένα στο εισαγγελικό υλικό που δεν έχουν αναδειχθεί και αφορούν τα όσα λέγονται περί μπαζώματος αλλά και για το τι μετέφεραν τα τρένα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.