Τέμπη: Ελεύθεροι με εγγυήσεις-«μαμούθ» ακόμη δύο κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717

Metrosport Team02 Απριλίου 2024

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα Τρίτη (2/4) ακόμη δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση.

Τα δύο πρόσωπα κατέθεσαν την Τρίτη (2/4) τις απολογίες τους ενώπιον της Ελληνίδας ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλλάπα και εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι με την προϋπόθεση καταβολής υψηλής εγγύησης ύψους 600 και 100 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα.

Μάλιστα, στον πρώτο κατηγορούμενο και στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ, επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

 Οι απολογίες των εμπλεκομένων στην επίμαχη σύμβαση που εάν είχε ολοκληρωθεί, πιθανότατα δεν θα συνέβαινε η τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Αντιδράσεις για τις υψηλές εγγυήσεις

Την ίδια στιγμή, πολλές αντιδράσεις ξέσπασαν σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που έχει ορίσει ως εγγυοδοσία η Ευρωπαία εισαγγελέας.

Όπως ανέφερε δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, κανείς εξ όσων κλήθηκαν να καταβάλουν αυτά τα ποσά δεν τα έχει πληρώσει.

Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες οι κατηγορούμενοι, που έχουν απολογηθεί, θα προσφύγουν νομικά κατά της Ευρωπαίας ανακρίτριας, ζητώντας την εξαφάνιση ή τη μείωση της εγγυοδοσίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.