«Τεμπέλης; Όχι ήμουν έξυπνος»

Δημήτρης Καλαϊτζής03 Μαΐου 2020

Σε μια απολαυστική συνέντευξη στο BBC, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ αναφέρθηκε τα χρόνια που έπαιζε ποδόσφαιρο στο Νησί με τις φανέλες των Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Ο Βούλγαρος επιθετικός-που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ-τόνισε ότι δεν ήταν τεμπέλης στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έξυπνος και γι΄ αυτό τον λόγο δυσκόλευε το έργο των αμυντικών. Άλλωστε, το δείχνουν και οι αριθμοί του, καθώς σε 229 παιχνίδια σημείωσε 94 γκολ!

«Όλοι βλέπουν με διαφορετικό τρόπο το παιχνίδι. Η διαφορά μου ήταν ότι μερικές φορές θα βλέπατε ότι δεν είχα μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα, αλλά ταυτόχρονα σάρωνα το γήπεδο για να δω που θα τοποθετηθώ, ώστε να μου δώσουν την μπάλα και να κάνω αυτό που πρέπει.

Μερικοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά αν είσαι έξυπνος στο κεφάλι σου, ακόμα και αν είσαι αργός στην ταχύτητα, μπορείς να είσαι γρήγορος.

Εάν θέλετε να βάλω στη σειρά τους παίκτες που έτρεχαν όταν ήμουν στην Τότεναμ ήταν οι Ντεφόε και Κιν κι όλοι άλλοι πίσω μαζί μου. 

Όταν έβλεπα κάποιον σε καλύτερη θέση από εμένα, έδινα πάντα την μπάλα, χωρίς εγωισμό. Άλλωστε, στο τέλος όλοι κερδίζουμε και όλοι χάνουμε.

Φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά σε κάθε ομάδα που έχω πάει, οι οπαδοί γκρίνιαζαν για το στυλ του παιχνιδιού μου και ανησυχούσαν. Με τον καιρό όμως το συνήθιζαν γιατί είχαμε και αποτελέσματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.