Μπούργος: Πότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα «μαύρα σύννεφα» με τον Άρη

Metrosport Team29 Αυγούστου 2022

Αυτή η σχέση «ταρακουνιόταν» από καιρό, μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό και κυρίως την εμφάνιση του Αρη ήρθε… τσουνάμι κι αυτό αποδείχθηκε με την απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη να «τελειώσει» τη συνεργασία με τον Χερμάν Μπούργος.

Μετά από σχεδόν έξι μήνες συνεργασίας ο Αργεντίνος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία και η εμφάνιση στο Αγρίνιο δεν είναι ο λόγος αλλά η αφορμή αυτής της απόφασης. Οι λόγοι βρίσκονται στο επίπεδο εμφανίσεων των «κίτρινων», στα άλυτα μεσοαμυντικά προβλήματα και στην εμπιστοσύνη που χάθηκε από καιρό, σε σημείο να έχει εξαφανιστεί η αίσθηση ότι παρόντος του Μπούργος μπορεί αυτή η ομάδα να παρουσιάσει βελτίωση. 

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η σχέση είναι προβληματική από τα τελειώματα του περσινού Πρωταθλήματος αλλά η υλοποίηση του στόχου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν μετρούσε περισσότερους από τρεις μήνες στην τεχνική ηγεσία οδήγησαν στην απόφαση παροχής ευκαιρίας. Ωστόσο, όσο κυλούσαν οι εβδομάδες ο προβληματισμός γίνονταν πιο έντονος, ειδικά από την έναρξη της σεζόν με τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Τα μαύρα σύννεφα κάλυψαν κάθε γαλανό του ουρανού στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μακάμπι όπου υπήρξε αμφισβήτηση των επιλογών του αλλά και της τακτικής προσέγγισής του. Από τότε ήταν φανερό ότι αυτή η σχέση δεν θα μακροημερεύσει.

Στην πραγματικότητα αυτή μπήκε σε μια γραμμή με σύντομο τέλος. Μόνο μέσα από την εξασφάλιση νικών θα μπορούσε να αλλάξει αυτή η σχέση. Αυτό δεν έγινε στο Αγρίνιο κι εκεί ο Θόδωρος Καρυπίδης αποφάσισε να βάλει ένα τέλος από τη στιγμή που έχει χάσει την πίστη του στο πρόσωπο του 53χρονου τεχνικού. Πλέον απομένει να βγει το διαζύγιο και φυσικά να προσληφθεί ο αντικαταστάτης του. Προφανώς ο Τόλης Τερζής θα εκτελέσει χρέη υπηρεσιακού προπονητή, όπως έκανε δηλαδή το 2018 όταν απομακρύνθηκε ο Πάκο Ερέρα αλλά και τον Αύγουστο του 2019 όταν παραιτήθηκε ο Σάββας Παντελίδης. Το ίδιο συνέβη και με το τέλος της συνεργασίας με τον Ακη Μάντζιο.

Και μένει να φανεί ο επόμενος τεχνικός. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες ο Θόδωρος Καρυπίδης κοιτάζει την αγορά της Ιβηρικής Χερσονήσου και ειδικότερα αυτή της Ισπανίας. Από τις περιπτώσεις που φέρονται να τον απασχολούν είναι αυτή του Μεχντί Ναφτί ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο με τη Λεβάντε και γενικώς είναι μια υπόθεση η οποία προς το παρόν δείχνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.