ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ...των εμμονών, των τραγικών λαθών και των συγκαλύψεων

Δημήτρης Μπούζας24 Μαΐου 2022

Ηταν ένα πολύ σκληρό «υστερόγραφο» στη χρονιά που έκλεισε τον κύκλο της, ο αποκεφαλισμός της ομάδας του στον τελικό του κυπέλλου. Το «στήσιμο» εμφανέστατο και απροκάλυπτο, συμπλήρωσε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τα όσα δύσκολα και δραματικά βίωσε ο ΠΑΟΚτσής, στην διάρκεια ιδιαίτερα του εθνικού πρωταθλήματος, βλέποντας την ομάδα του αιχμάλωτη και βυθισμένη σε βέρτιγκο, με μοναδική εξαίρεση την διαδρομή στο Κόνφερενς Λιγκ. 

Και από εκεί και πέρα συσωρευμένες αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές ταπεινώσεις. Σε αυτό το διάστημα έκανε υπομονή, περιμένοντας μια ανάκαμψη που δυστυχώς καθυστερούσε να έρθει. Κι αυτήν την υπομονή που περισσότερο έμοιαζε με ανοχή, την διατηρούσε μέχρι το Σάββατο το βράδυ. Θα έλεγε κανείς πως θεωρούσε βέβαιη την πιθανότητα ότι ο εφιάλτης θα έκλεινε και αυτός τον κύκλο του στο 90λεπτο του ΟΑΚΑ με την κατάκτηση της κούπας. Ελπίδα όμως που διαψεύστηκε, από τη στιγμή που για το συγκεκριμένο παιχνίδι και αποτέλεσμα, όλα είχαν προαποφασιστεί. 

Ο Ισπανός ελίτ (...ή αλήτ) διαιτητής, πήρε πάνω του την ευθύνη να είναι εκείνος και όχι ο ΠΑΟΚ που θα αποφασίσει για τη μοίρα του αγώνα και για το αποτέλεσμα. Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ βλέποντας αυτά που διέπραξε ο ανεκδιήγητος Λαόθ, άφησε στην άκρη την οργή του για τα όσα και όποια λάθη διαπίστωσε πως έκαναν ο κόουτς και οι παίκτες του.

 Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι και τα διέγραψε. Του έμειναν ζωντανές εκείνες οι σκληρές στιγμές της υποκριτικής συνομιλίας – συνομωσίας του – με τον VARίστα και η εξοργιστική και θλιβερή εικόνα ενός αληταρά σκόρερ να προκαλεί 20 χιλιάδες θεατές, δείχνοντας τους τα γεννητικά του όργανα. Κίνηση σαφέστατα προγραμματισμένη και μεθοδευμένη, με τη σιγουριά πως κάποιοι ανεγκέφαλοι και ανόητοι θα τσιμπούσαν. Όπως και έγινε.

 Η αγωνιώδης προσπάθεια του Λαόθ να κρατήσει όρθιο και ζωντανό τον ανύπαρκτο Παναθηναϊκό με ένα κάλπικο γκολ που τελικά έκρινε ποιος θα πάρει το κύπελλο, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είναι αλήθεια ότι ο Ισπανός εκτέθηκε περισσότερο και από το πέναλτι – φάντασμα με τα όσα επιχείρησε στη συνέχεια, για να μην πάει στράφι η επιχείρηση – ριφιφί που είχε στηθεί. 

Σίγουρα κοντά σε όλα αυτά αξίζει να προστεθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα και από κάποιες διαρροές που έγιναν, η απορία για τη συμπεριφορά της COSMOTE, της οποιας τα παλικαράκια απέκρυψαν σκανδαλωδώς και κάλυψαν την εν λόγω απεχθέστατη συμπεριφορά του Αϊτόρ, επικεντρώνοντας το όλον θέμα στην πέτρα που πέταξε ο ανεγκέφαλος χουλιγκάνος. 

Και να ήταν μόνο αυτό από πλευράς COSMOTE; Ειχαμε στο σύνολο του στον σχολιασμό, ένα επικοινωνιακό τσατσιλίκι και μία χοντροκομμένη αβάντα στους «πελάτες» της Αθηναίους. Σημειώστε λοιπόν ότι θα έχουμε σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον ανταγωνισμό στο νέο πρωτάθλημα, με την COSMOTE να ανταγωνίζεται στις δοξολογίες των Αθηναίων και των Πειραιωτών τη NOVA, η οποία έχει γράψει στη συγκεκριμένη περίπτωση ιστορία.

Με αυτά και με αυτά λοιπόν και με αναπάντητα τα ερωτηματικά που προκλήθηκαν από τα λάθη του Ραζβάν και των παικτών του, κλείνει το κεφάλαιο του προχθεσινού τελικού. Ενός τελικού που κέρδισε όχι η καλύτερη ομάδα (αν και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό μέσα στο ποδόσφαιρο), αλλά εκείνη που την πήρε από το χέρι ο διαιτητής και την οδήγησε με ασφάλεια σε μια νίκη που δεν την άξιζε.

 Να σκεφτεί κανείς ότι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα καταγραφεί ότι ο κυπελλούχος Ελλάδας του 2022 σε ολόκληρο τον αγώνα δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία. Αυτό σαφέστατα από μόνο του λέει πολλά. Αλλά θα μου πείτε συμβαίνουν κι αυτά. Όχι βέβαια τόσο τακτικά όπως στο παρελθόν της παράγκας. Όμως το ξαναζήσαμε το φαινόμενο. Στον επίλογο επαναλαβάνουμε το μήνυμα που στέλνει πλέον ο οργισμένος ΠΑΟΚτσής και το οποίο αφορά τους πάντες και τα πάντα. 

Τους ενημερώνει και τους προειδοποιεί: «Τέλος εποχής με τον ΠΑΟΚ των εμμονών, των λαθών και των συγκαλύψεων». Και σε αυτό το τελευταίο, της παραπλάνησης δηλαδή του κόσμου, που αφορά ένα κατευθυνόμενο και μολυσμένο κομμάτι του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ θα επανέλθουμε – αν κι έχουμε πει πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν – γιατί έχουμε αρκετά ακόμη να πούμε.

ΥΓ: Αλήθεια τι περίεργα πράγματα διακινούνται χωρίς να διαψεύδονται για τον Πασχαλάκη;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.