Τελικώς μήπως ακόμη δεν είδαμε όσα μπορεί να δείξει φέτος ο Αρης;

Βασίλης Μάστορας05 Νοεμβρίου 2020

ΓΡAΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Ο αγώνας του Αρη με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν απ’ αυτούς που είχαν ειδικό βάρος για τους «κίτρινους». Πρώτον γιατί o αντίπαλος του την προηγούμενη Κυριακή, με τα αποτελέσματα που πέτυχε στις έξι πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, έδειχνε δυναμική να μπλεχτεί στα πόδια του Αρη άρα και στις φετινές του διεκδικήσεις. Συγχρόνως οι «κίτρινοι» παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα διατηρώντας τα όποια ψυχολογικά πλεονεκτήματα προκύπτουν από αυτό το γεγονός. Αρα μ’ έναν σμπάρο δύο τρυγόνια. Υπάρχει όμως και κάτι περισσότερο σημαντικό για τον πρωτοπόρο Αρη. Το ότι καταφέρνει να βρίσκεται στην πρώτη θέση χωρίς μέχρι τώρα να έχει ούτε σ’ έναν από τους έξι αγώνες ισορροπημένη αγωνιστική συμπεριφορά. 

Είτε είχε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όπως με τον Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης, είτε «απάντησε» στο δεύτερο, όπως προχθές, με τη Λαμία και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Καμία έκπληξη από αυτή την εικόνα καθώς ο Αρης έκανε συνολικά 15 μεταγραφές και πρόσθεσε νέα πράγματα στο παιχνίδι του. Θα αποτελούσε σημείο ανησυχίας αν δεν κατάφερνε να κερδίζει τους αγώνες. Από τη στιγμή που τα καταφέρνει βγάζοντας μάλιστα θετικό πρόσημο στην εξίσωση απόδοση αποτέλεσμα δεν χρειάζεται μεγάλος προβληματισμός.

Ο Αρης έχει την καλύτερη πορεία της ιστορίας του στους έξι πρώτους αγώνες που έχει αγωνιστεί στο φετινό Πρωτάθλημα κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Το αντίθετο. Φανερώνει την ποιότητα του φετινού ρόστερ το οποίο έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις, μετά την τραγωδία που έζησε πέρυσι. Λύσεις οι οποίες έδωσαν επιλογές στον Ακη Μάντζιο στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, σε σημείο να μη φανούν οι απουσίες και η ταλαιπωρία της ομάδας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; 

Οτι ο Αρης έχει ξεχωριστή αγωνιστική δυναμική φέτος την οποία αν την εκμεταλλευτεί μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Από τη στιγμή που ενώ ψάχνει τα πατήματα του καταφέρνει να κερδίζει και να βρίσκεται στην κορυφή μπορεί να αισιοδοξεί για περισσότερα αν πάει την αγωνιστική του ισορροπία ένα κλικ παραπάνω. Σ’ αυτή την προσπάθεια όμως θα πρέπει να έχει ρεαλισμό και υπομονή. Η οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση κρύβει κινδύνους.

FOCUS

Τι άλλο μπορείς να κάνεις από το να σηκώσεις τα χέρια όταν πηγαίνεις στο ΚΕΠ Πανοράματος για μία βεβαίωση γνησίου της υπογραφής, διαδικασία 30 δευτερολέπτων με παραμονή στον υπαίθριο χώρο, και σε ρωτούν αν έχεις κλείσει ραντεβού, επικαλούμενοι το ΦΕΚ; Ευελιξία μηδέν, από υπαλλήλους που δεν επηρεάζονται μισθολογικά από κανένα lockdown!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.