Τελικός με μοναδικό αποτέλεσμα τη νίκη του ανθρώπου επί του κορωνοϊού

Στέλιος Γρηγοριάδης24 Μαρτίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Τρέχει το όχημα ακόμη, με κεκτημένη ταχύτητα, αλλά πατάμε με δύναμη το φρένο. Πιέζουμε με επιμονή και ξέρουμε ότι μόνο μ' αυτό τον τρόπο θα το ακινητοποιήσουμε κάποια στιγμή, για να τραβήξουμε μετά και το χειρόφρενο.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας φάνηκε χθες συγκρατημένα αισιόδοξος. Πολύ συγκρατημένα. Αλλά πάμε καλά, όπως είπε. Φαίνεται ότι αποδίδουν τα αυστηρά μέτρα. Εχουμε αγοράσει χρόνο. Είμαστε εντός των προβλέψεων και των υπολογισμών των γιατρών. Για την ώρα, δεν έχουμε την τάση να γίνουμε Ιταλία και Ισπανία. Αλλά...

Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Δεν πρέπει, επ' ουδενί, να χαλάσουμε ό,τι φτιάξαμε μέχρι σήμερα. Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Ισα-ίσα. Πρέπει να πάρουμε κουράγιο, να οπλιστούμε με ακόμη περισσότερη υπομονή και να συνεχίσουμε να πατάμε ακόμη πιο δυνατά το φρένο.

Θερμή παράκληση προς νέους και μεγαλύτερους: Μείνετε σπίτι. Βγείτε μόνο για τα αναγκαία, με όλες τις προφυλάξεις. Τώρα είναι που πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη. Οπως θα λέγαμε και στο ποδόσφαιρο, είναι ένας τελικός τον οποίο πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη της ανθρώπινης ζωής κατά του κορωνοϊού. Σκεφθείτε το: Πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί το αντίθετο; Θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Ακόμη, παραδειγματιστείτε από όσα τραγικά συμβαίνουν σε άλλες χώρες. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί στην Ελλάδα. Οχι, δεν θα συμβεί. Είμαστε όλοι εδώ, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, για να μη συμβεί.

Ο Τσιόδρας είπε χθες ότι υπολογίζεται πως έχουν προσβληθεί στην Ελλάδα μέχρι τώρα 8.000 με 10.000. Δηλαδή, ένας στους 1.000. Είναι τραγικό; Οχι. Αλλά η εξάπλωση του ιού γίνεται με πρωτοφανή δυναμική, κάτι που μας λέει ότι θα νοσήσουν πολλοί περισσότεροι, Ισως φτάσουμε κάποια στιγμή στον έναν στους 100, ή στον έναν στους 10. Το θέμα είναι να σπρώξουμε όσο μπορούμε πιο πίσω αυτή την εξέλιξη, ποντάροντας στην ανοσία που σιγά-σιγά θα αναπτύξει ο πληθυσμός, στην άνοδο της θερμοκρασίας και, φυσικά, στην επιτυχημένη έκβαση της προσπάθειας τόσων και τόσων επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, που αναζητούν αποτελεσματικά αντίδοτα, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να ανακαλυφθεί και το εμβόλιο.

Ολα αυτά μπορεί να καταλάβει ένας νοήμων άνθρωπος. Για όνομα του Θεού, λοιπόν, πρέπει όλοι μας να έχουμε τον νου μας σε εγρήγορση για να προστατεύουε και τους εαυτούς μας και τους άλλους. Κανέναν δεν τιμάει να πειθαρχεί στα αυτονόητα μόνο και μόνο επειδή του το επέβαλε το κράτος...

ΥΓ. Η υπευθυνότητά μας και η ανθρωπιά μας πρέπει να μας κρατάει στο σπίτι. Κι εκεί, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.