Τελικός FA CUP: Μαγική εμφάνιση Γκουντογκάν, το σήκωσε η Σίτι και πάει για το tremble!

Metrosport Team03 Ιουνίου 2023

H Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να σαρώνει την φετινή σεζόν, καθώς μετά την κατάκτηση της Premier League κατέκτησε και το FA Cup, επικρατώντας με 2-1 κόντρα στην συμπολίτισσά Γιουνάιτεντ. Πλέον η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μπροστά της τον τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ, για να σημειώσει το tremble!

Η Σίτι άνοιξε το σκόρ με... το καλημέρα, καθώς ο Γκουντογκάν με τρομερό σουτ βρήκε δίχτυα μόλις στα 15 δευτερόλεπτα από την έναρξη της αναμέτρησης και έβαλε τους «πολίτες» σε θέση οδηγού.  

Οι μπλε συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο ματς, να πατάνε στην περιοχή της Γιουνάιτεντ και να ψάχνουν και ένα δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Ρόδρι στο 5' να φεύγει λίγο άουτ και τον Χάλαντ να μην μπορεί με προβολή να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα.

H απάντηση απο τους «Κόκκινους Διαβόλους» ήρθε στο 33ο λεπτό κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς κέρδισαν πέναλτι  μέσω VAR από το χέρι του Γκρίλις, με την εκτέλεση του πέναλτι να αναλαμβάνει ο Μπρούνο Φερνάντες και να στέλνει  την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Γκουντογκάν ήταν ο κορυφαίος παίκτης του παιχνιδιού και ξαναχτύπησε στο 51ο λεπτό για τους «Πολίτες», μετά από μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, ο Γερμανός έκανε το σουτ -με τη μια- έξω από τη μεγάλη περιοχή κι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έψαχναν απεγνωσμένα έναν game changer και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Γκαρνάτσο. Η είσοδος του νεαρού Αργεντινού άλλαξε όλη την ενέργεια του ματς, το ματς άρχιζε να θυμίζει… πινγκ-πονγκ με φάσεις εκατέρωθεν.

Ο Ντε Χέα έσωσε με τα πόδια συρτό τελείωμα του Ντε Μπρόινε μετά από επέλαση του Βέλγου (61’), όμως η μπάλα άρχισε πια να βρίσκεται περισσότερο στα πόδια των κόκκινων διαβόλων.

Ο Ράσφορντ βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της περιοχής, όμως το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό (68’), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκαρνάτσο πήγε να απογειώσει το Γουέμπλεϊ.

Με υπέροχη ενέργεια και διαγώνιο φαλτσαριστό τελείωμα πήγε να βάλει ένα από τα γκολ της σεζόν, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ (72’).

Ενδιάμεσα (70’) ο Γκιντογάν με τρίτο… επιθετικό ριμπάουντ στην βραδιά, πήγε για το χατ-τρικ, όμως ο Γερμανός ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Όσο περνούσε η ώρα ο Τεν Χαγκ άρχισε να παίζει ρέστα για την μεγάλη ανατροπή και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο κόλπο. Ο Ορτέγα απέκρουσε το τετ-α-τετ του Ράσφορντ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η κεφαλιά του Βαράν βρήκε τον Γερμανό τερματοφύλακα σε ετοιμότητα.


Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά το double και το 7ο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορίας της , με το όνειρο για το tremble να μένει ζωντανό για το «γαλάζιο» κομμάτι του Μάντσεστερ, καθώς θα αντιμετωπίσουν στην Κωνσταντινούπολη (10/6)  την Ίντερ για το τρόπαιο του Champios League! 

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ , Ντίας, Ακάντζι, Στόουνς, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (76' Φόντεν), Γκιντογάν, Γκρίλις (90' Ακέ), Χάλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ (83' Μακ Τόμινεϊ), Σο, Κασεμίρο, Έρικσεν (62' Γκαρνάτσο), Σάντσο (78' Βέχορλστ), Φερνάντες, Φρεντ, Ράσφορντ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.