Τελικός Copa Libertadores: Η Παλμέιρας του Φερέιρα κόντρα στην Σάντος

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2021

Ιστορία θέλει να γράψει απόψε (30/1) το βράδυ (22:00) στο στάδιο Maracana η Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σάντος στον τελικό του Copa Libertadores, του Champions League της Νότιας Αμερικής. Σε ένα τελικό, όχι μόνο ανάμεσα σε δύο ομάδες από την ίδια χώρα (Βραζιλία), αλλά και από την ίδια πόλη (Σάο Πάολο). Αφού κατάφεραν να αποκλείσουν στα ημιτελικά, δύο ομάδες από την Αργεντινή και το Μπούενος Αίρες, Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς αντίστοιχα. 

Θα είναι ένας νέος βραζιλιάνικος τελικός, για πρώτη φορά μετά το 2006 (Ιντερνασιονάλ-Σάο Πάολο 4-3). Παρόλο πάντως που αυτό το κλασικό ντέρμπι Paulista είναι γεμάτο ιστορία, θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί στο κορυφαίο τουρνουά συλλόγων της Νότιας Αμερικής. Το Copa Libertadores 2020 ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά σταμάτησε το Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν ξεκίνησε μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Παλμέιρας, που έχει στον πάγκο της τον Πορτογάλο πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, ήταν μία από τις υποψήφιες ομάδες για τον τίτλο από την αρχή της διοργάνωσης. Είναι η ομάδα που στη διαδρομή της διοργάνωσης, σημείωσε τις περισσότερες νίκες, πέτυχε τα περισσότερα και δέχθηκε τα λιγότερα γκολ. Είναι η τέταρτη φορά που η Παλμέιρας θα παίξει έναν τελικό Libertadores, έχοντας κερδίσει το 1999, όταν επικράτησε της Ντεπορτίβο Κάλι στον τελικό, αλλά έχασε τους άλλους τρεις: το 1961 εναντίον της Πενιαρόλ, το 1968 εναντίον της Εστουντιάντες και το 2000 εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο, θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ από 4-11 Φεβρουαρίου. Συμμετέχουν επίσης, Μπάγερν, Τίγκρες, Αλ Αχλί, Ουσλάν Χιουντάι και η Αλ Ντουμπάι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.