«Τελικοί» για Ηρακλή, ΠΑΟΚ και Άρη στη Stoiximan Basket League

Metrosport Team07 Μαΐου 2022

Η κανονική περίοδος της Stoiximan Basket League φτάνει στο τέλος της και η 25η αγωνιστική που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο, αναμένεται να ξεδιαλύνει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο, απαντώντας σε κάποια από τα τελευταία ερωτηματικά. Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης τα σημερινά παιχνίδια τους μπορούν να θεωρηθούν και τελικοί.

Κυρίως για τον Ηρακλή που κόντρα στον Προμηθέα στην Πάτρα θεωρητικά παίζει το τελευταίο χαρτί του για την παραμονή δεδομένου ότι στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και χρειάζεται μία παραπάνω νίκη από τον Ιωνικό για να τον ξεπεράσει αφού μειονεκτεί στην ισοβαθμία. Θα πρέπει βέβαια να δικαιωθεί και στο ΑΣΕΑΔ για την αφαίρεση των τριών βαθμών, σε μία υπόθεση που εκκρεμεί ακόμη. Αγωνιστικά ο Κώστας Μέξας δεν υπολογίζει για ακόμη μία φορά στον Τόνι Ρότεν αλλά και τον νεαρό Πετανίδη και έτσι θα στηριχτεί ουσιαστικά σε επτά παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ βλέπει σαν τελικό το ματς στη Ρόδο με τον αδιάφορο πια Κολοσσό για να προλάβει τον ελάχιστο στόχο της παρουσίας του στα πλέι οφ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει το Περιστέρι έναντι του οποίου μειονεκτεί στην ισοβαθμία. Ο Άρης Λυκογιάννης δεν έχει προβλήματα και μένει να αποδειχτεί αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να ελπίζει στην είσοδο του στην οχτάδα.

Για τον Άρη ο αγώνας με τη Λάρισα έχει χαρακτήρα τελικού περισσότερο για την προοπτική ενός καλύτερου πλασαρίσματος στην οχτάδα. Είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει στα πλέι οφ μετά από πέντε χρόνια αλλά για να έχει και ελπίδες για κάτι περισσότερο θα πρέπει να μπει στην εξάδα. Γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος αγώνας είναι σημαντικός. Μετά τη συμφωνία με τον Μάικλ Τζένκινς ο Άρης θα έχει διαθέσιμους τους ξένους του αφού δεν υφίσταται θέμα με την ανάκληση των δελτίων τους ενώ δεν υπολογίζεται ο Σιδηροηλίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής…

Σήμερα (7/5)

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 16:45 (ΕΡΤ SPORTS 3)

Προμηθέας – Ηρακλής 17:00 (ΕΡΤ SPORTS 2)

Άρης – Λάρισα 17:00 (ΕΡΤ SPORTS)

ΑΕΚ – Περιστέρι 17:00 (ΕΡΤ3)

Παναθηναϊκός – Απόλλων Π. 20:00 (ΕΡΤ3)

Αύριο (8/5)

Ιωνικός – Ολυμπιακός 20:00 (ΕΡΤ3)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.