Τελικά, τρομάζει τόσο πολύ ο Άρης;

Μάνος Χατζάκης07 Δεκεμβρίου 2020

Ζωντανός στο χειρουργείο με το “έτσι θέλω” και υπεύθυνο τον Αγγελο Ευαγγέλου. Σε ελεύθερη μετάφραση, ο Αρης επέζησε από την επέμβαση, που μόνο... χειρουργική δεν ήταν, στο Περιστέρι και η εξήγηση -προφανώς- έχει να κάνει με συνδυασμό παραγόντων.

Ο Αρης απάντησε με το ίδιο νόμισμα προς όσους έβλεπαν το “τέλειο έγκλημα” και εύκολο θύμα τον Ακη Μάντζιο και τους παίκτες του. Οσο και να αποφεύγω να σχολιάζω διαιτητικές... δημιουργίες, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προσπεράσω όσα συνέβησαν χθες στο γήπεδο του Ατρομήτου.

Η εικόνα προκαλεί ερωτηματικά, τα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Μέχρι να συμβεί αυτό, έχουμε το δικαίωμα να βλέπουμε... φαντάσματα, γιατί ο ρέφερι Ευαγγέλου τα άφησε να καθορίσουν την εξέλιξη του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Στην πυραμίδα της “αριστουργηματικής” διαιτησίας είναι η φάση στο πέναλτι του Ροζ. Ο αμυντικός του Αρη δέχθηκε κόκκινη και η ομάδα του γκολ, από μία απόφαση χωρίς δεύτερη ανάγνωση. Ο Ευαγγέλου ένιωθε σίγουρος, αγνόησε ή δεν άκουσε την άποψη του Μανούχου, εφόσον εκφράστηκε, και υπέγραψε το 1-0.

Η ιστορία επαναλήφθηκε, αλλά με... VAR στη φάση της ισοφάρισης με τον Σάσα, όταν ο Ευαγγέλου ασχολήθηκε με το αν υπήρχε κάτι το μεμπτό. Το “πάλεψε”, αλλά το μέτρησε κανονικά, αν και ουδείς κατάλαβε (κάπου πάει το μυαλό μας, μη νομίζετε), γιατί ασχολήθηκε επισταμένως.

Στα... ψιλά πέρασαν η πιθανή δεύτερη κίτρινη στον Τομάσεβιτς και η καραμπινάτη απευθείας κόκκινη (που μετατράπηκε σε κίτρινη) για από πίσω μαρκάρισμα του Χαρίση στον Μαντσίνι.

Ο Αρης ενοχλεί κι αυτό είναι, πλέον, φανερό. Οι Θεσσαλονικείς δείχνουν αγωνιστική συνέπεια είτε κερδίζουν, είτε φέρνουν ισοπαλία είτε χάνουν, γεγονός που έχει ερμηνεία. Παραμένουν ψηλά στη βαθμολογία, δεν... ξεφουσκώνουν και εξακολουθούν να διεκδικούν κάτι το... απαγορευμένο.

Ο ορισμός του Ευαγγέλου έχει παρενέργειες και για το επόμενο παιχνίδι, που -όλως παραδόξως- είναι με τον ΠΑΟΚ, καθώς θα απουσιάσει ο Ροζ.

Ο σχηματισμός των δυνάμεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρνει στο προσκήνιο και τον Αρη, πέρα ίσως από κάθε προσδοκία, αλλά τα όσα συμβαίνουν στα... ενδότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αντικείμενο προς συζήτηση.

Κάπως πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, ώστε μπουν εμπόδια και το χθεσινό παιχνίδι απλώς είναι πειστήριο και τίποτα παραπάνω.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.