Τελικά έχει λόγο η ΕΠΟ στην ολιστική μελέτη ή θα την εφαρμόσει αυτούσια;

Δημήτρης Κανελλάκης16 Ιουλίου 2021

Θα μας τρελάνουν αυτοί των υπερεθνικών ομοσπονδιών με την ταχύτητα που αλλάζουν άποψη για άκρως σημαντικά ζητήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την ημέρα που στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητιόταν το θέμα της ολιστικής μελέτης, ο διευθυντής ομοσπονδιών-μελών της ΟΥΕΦΑ, Λούκα Νίκολα, δήλωνε ότι «η υλοποίηση της ολιστικής μελέτης είναι στην διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ».

Χθες, με κοινή επιστολή τους προς την ΕΠΟ, η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ δηλώνουν την αντίθεση τους στις αλλαγές που έκανε την περασμένη Παρασκευή η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και την καλούν να υιοθετήσει πλήρως την ολιστική μελέτη στην γενική συνέλευση της 19ης Ιουλίου.

Τελικώς τι ισχύει; Οτι μπορεί η ΕΠΟ κατά τη δική της βούληση να αποφασίσει ποια από τα κομμάτια της ολιστικής μελέτης θα αποδεχθεί και θα εντάξει στο καταστατικό της; Ή ότι δεν της δίδεται κανένα περιθώριο αλλαγών ή προσαρμογών σε όσα οι υπερεθνικές ομοσπονδίες έχουν συμπεριλάβει στην ολιστική μελέτη και πρέπει στο σύνολό τους να τα επικυρώσουν την Δευτέρα που μας έρχεται;

Πραγματικά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί την Δευτέρα στη γενική συνέλευση. Οπως έγραφα πριν από μερικές ημέρες, με αφορμή τις τοποθετήσεις του Λούκα Νίκολα στη Βουλή, μου είχε φανεί πολύ περίεργο να υπάρχει τέτοια δυνατότητα για την ΕΠΟ, να επιλέξει, δηλαδή, τι θα διαλέξει από την ολιστική μελέτη και τι θα απορρίψει.

Και πρόσθετα ότι μου φαίνεται περίεργο επειδή η ολιστική μελέτη είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι των υπερεθνικών ομοσπονδιών τα χρόνια της επιτροπείας του ελληνικού ποδοσφαίρου, άρα και η Βίβλος, ο οδικός χάρτης, όπως θέλετε πείτε το, για την οριστική έξοδο από την κρίση και το πέρασμα στην σύγχρονη εποχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και του σύγχρονου τρόπου διοίκησης των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών.

Άρα, για να έχει ένα νόημα αυτή η δουλειά που έγινε εκ μέρους τους, θα πρέπει να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί πλήρως.

Υπάρχουν, βέβαια, ενστάσεις. Κάποιες είναι και λογικές. Αλλά, το θέμα είναι, όπως ήδη ανέφερα, αν μπορούν να διατυπωθούν και να ακουστούν ή όχι.

Η χθεσινή επιστολή των υπερεθνικών ομοσπονδιών δεν δείχνει διάθεση να συζητηθούν διαφωνίες και ενστάσεις. Για να δούμε. Κοντά είναι η Δευτέρα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.