Τελευταίο χαρτί της Εθνικής για το Μουντιάλ

Δημήτρης Μπασμπαρέλας08 Σεπτεμβρίου 2021

Για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, μετά την αναπάντεχη ισοπαλία στις καθυστερήσεις με το Κόσοβο, στην Πρίστινα (1-1), τα πράγματα είναι πλέον απλά.

Σε περίπτωση νίκης στη σημερινή αναμέτρηση με τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ (21:45, Metrosport.gr, Cosmote, OPEN) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει ελπίδες να διεκδικήσει τη 2η θέση, η οποία οδηγεί στα play off για τα προκριματικά του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022.

Με νίκη, η Ελλάδα θα μειώσει τη διαφορά από τους Σουηδούς στους τρεις βαθμούς, αλλά και πάλι θα χρειαστεί μεγάλο σερί νικών, ευθύς εξ αρχής από σήμερα, έτσι ώστε να ελπίζει τουλάχιστον.

Σε διαφορετικό αποτέλεσμα, το… όνειρο του Μουντιάλ θα απομακρυνθεί οριστικά και οι διεθνείς μας θα υποχρεωθούν σε παιχνίδια τυπικής διαδικασίας ή αλλιώς προετοιμασίας για το επόμενο Euro. Ολα αυτά βεβαίως στη σκιά του διαφαινόμενου διαζυγίου με τον Ολλανδό τεχνικό.

Παραμένει οριακό φαβορί για να κρατήσει τη θέση του μετά το ματς με τη Σουηδία, όμως ολοένα και δυναμώνει η υποψηφιότητα του Γιώργου Δώνη, ο οποίος είναι χωρίς ομάδα από τον Μάιο.

Αλλαγές στον ορίζοντα

Στο μεταξύ, ο Τζον Φαν’ τ Σχιπ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε πως υπάρχει πίεση και πίκρα στην Εθνική, μετά την ισοπαλία στο Κόσοβο, αλλά δεν θέλησε να σταθεί στην έντονη φημολογία περί αντικατάστασής του, τονίζοντας πως μεγαλύτερη σημασία έχει ο αγώνας με τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ, παρά το μέλλον του. «Υπάρχει ποιότητα, έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά με ισοπαλίες δεν μπορείς να πας μακριά», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών σε διάταξη και πρόσωπα.

Αν κερδίσουμε, ο κόσμος θα φαίνεται τελείως διαφορετικός. Θα πρέπει να παλέψουμε για την Ελλάδα ως έθνος, όπως κάνουμε εδώ και δύο χρόνια. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες. Είμαστε εθνική ομάδα που είναι σε μια διαδικασία. Ο κόσμος θέλει άμεσα αποτελέσματα, κι εμείς θέλουμε να είμαστε σε μεγάλα τουρνουά, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω και πρέπει να καλύψουμε το έδαφος».

“Ο ένας για τον άλλο”

Οσο για τη στήριξη, που φαίνεται να έχει από τους παίκτες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, είπε: «Είναι σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι. Ξέρω πως η ενέργεια και οι σχέσεις στην ομάδα είναι σε καλό επίπεδο, αλλά ξέρουμε πως είμαστε σε επαγγελματικό περιβάλλον και πρέπει να ανταγωνίζεσαι τις καλύτερες ομάδες. Αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει πίσω. Ξέρουμε πως έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο σε πολλά παιχνίδια, αλλά αυτό δεν μετρά πλέον. Πρέπει να αφήσουμε τα πάντα στο γήπεδο, να κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική και ο ένας για τον άλλο, για να μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια μετά το ματς. Χρειάζεται να έχεις καλή μέρα, αυτοπεποίθηση και τύχη κάποιες φορές. Ολα αυτά θα κρίνουν αν έχεις ένα καλό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.