Τελεσίγραφο Μητροπολίτη σε κληρικούς: Ή εμβολιάζεστε ή μπαίνετε σε αργία

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2021

Διορία μιας εβδομάδας έδωσε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης στους ανεμβολίαστους κληρικούς για να εμβολιαστούν καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε αργία. 

Ο κ. Ιάκωβος σε επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ\ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε”.

Είναι ο πρώτος Ιεράρχης που προχωράει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς αρκετοί Μητροπολίτες μέχρι τώρα έχουν καταγγείλει δημόσια την στάση ορισμένων κληρικών που αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς όμως να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεμβολίαστοι ιερείς στην Μητρόπολη Μυτιλήνης ξεπερνούν τους 30, ενώ αρκετοί εξ αυτών παρακινούν τους πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο.

Ο κ. Ιάκωβος, που γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, αρχικά επιχείρησε μέσω της πειθούς να αλλάξει γνώμη στους αρνητές κληρικούς χωρίς όμως να υπάρξει καμία ανταπόκριση, ενώ πρόσφατα υπήρξε και διασπορά της νόσου σε εκκλησία της Μυτιλήνης. Αυτό είχε ως με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης να τους στείλει την επιστολή – τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την “έκρηξη” του Μητροπολίτη υπήρξε ένας ιερέας ο οποίος παρακινούσε τους πιστούς να μην εμβολιάζονται.

Ο ιερέας ετέθη σε αργία ενώ του επιβλήθηκε και στέρηση μισθού. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε στέρηση μισθού σε κληρικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.