Άρης: Πιέζει η προθεσμία για το CAS

Γιώργος Στράντζαλης20 Νοεμβρίου 2021

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, έχει περιθώριο η ΠΑΕ να καταθέσει και τα δύο παράβολα αξίας 22.000 ελβετικών φράγκων (το ένα παράβολο) για να προχωρήσει η διαδικασία εκδίκασης της προσφυγής στο CAS επί της ποινής αφαίρεσης των έξι βαθμών που της επιβλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας στην ΠΑΕ για την υπόθεση Λάσκοφ.

Οι Κιτρινόμαυροι κατέβαλαν το αντίτιμο για το δικό τους παράβολο ώστε να εξεταστεί η υπόθεση από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν στις 15 Σεπτεμβρίου, σε αντίθεση με την ΕΠΟ που επίσης είναι διάδικος και για να προχωρήσει η διαδικασία απαιτείται να κατατεθεί παράβολο και από την πλευρά της.

Βάσει της Νομοθεσίας του CAS και για την ακρίβεια βάσει του άρθρου R64 παρ.2 του κανονισμού λειτουργίας, το παράβολο θα πρέπει να το καταθέσει εξ ολοκλήρου η προσφεύγουσα ΠΑΕ, εν προκειμένω ο Αρης. Αυτό μετέφερε στον Θόδωρο Καρυπίδη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, σε χθεσινή τους επικοινωνία προκειμένου ο επικεφαλής της ΠΑΕ να μάθει τις προθέσεις της Ομοσπονδίας. 

Οπως ενημερώθηκε από το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας ο κ. Δημητρίου καταβολή των παράβολων (22.000 ελβετικά φράγκα, έκαστο) εντάσσεται στις ευθύνες της πλευράς που κινεί τη νομική διαδικασία, δηλαδή της ΠΑΕ Αρης. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και σε προηγούμενες περιπτώσεις αντιδικίας που έφτασαν στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, όπου και τότε το παράβολο πληρώθηκε από τις εμπλεκόμενες ομάδες και όχι από την ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει πως η Κιτρινόμαυρη ΠΑΕ έχει μπροστά της άλλες έξι ημέρες για να καταθέσει ακόμη 22 χιλιάδες από τα 22 που ήδη κατέθεσε, ούτως ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση στο CAS. Να σημειωθεί πως εφόσον ο Αρης δικαιωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, τότε θα του επιστραφούν τα χρήματα για το παράβολο. Στην προκειμένη βέβαια περίπτωση, η επιστροφή των έξι βαθμών έχει πολύ μεγαλύτερη αξία….

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.