Telegraph: Στους 10 καλύτερους προορισμούς για city break η Θεσσαλονίκη

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2021

Στη λίστα της Telegraph με τους καλύτερους μυστικούς προορισμούς της Ευρώπης για city break βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

«Για κάθε πόλη του Φωτός και κάθε Αιώνια Πόλη, υπάρχει μία Περούτζια, ένα Καταντζάρο ή μία Κολμάρ. Ο χάρτης της Ευρώπης είναι γεμάτος πόλεις που μπορεί να είναι άγνωστες στο βρετανικό κοινό αλλά μπορεί να αποτελέσουν εξαιρετικές επιλογές για ένα τριήμερο που συνδυάζει γαστρονομία, πολιτισμό και εξαιρετικά αξιοθέατα», γράφει η Telegraph.

Στην ίδια λίστα βρίσκεται η Λειψία της Γερμανίας και η Κοΐμπρα της Πορτογαλίας αλλά και λιγότερο γνωστές, όπως η Λουλέα, της Σουηδίας.

 «Cool, χαοτική, γεμάτη πολιτιστικές ατραξιόν και σπουδαία γαστρονομία»

 «Cool, χαοτική και γεμάτη πολιτιστικές ατραξιόν, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας στο βόρειο άκρο του φημισμένου Θερμαϊκού Κόλπου, είναι ένα συναρπαστικό μωσαϊκό από γειτονιές: από την εβραϊκή συνοικία, στην οποία ζούσε κάποτε η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα του κόσμου έως το παραθαλάσσιο προάστιο της Αγίας Τριάδας με τα πολλά εμπορικά καταστήματα», γράφει η Telegraph.

Η Telegraph αναφέρει επίσης ότι η πόλη φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της. «Στο πρόσφατα ανακαινισμένο παραλιακό μέτωπο, υπάρχουν αμέτρητα μπαρ, από εκείνα που παίζουν ελληνική μουσική έως boho chic κοκτέιλ μπαρ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Τelegraph αναφέρει επίσης ότι η Θεσσαλονίκη θεωρείται η γαστρονομική πρωτεύουσας της Ελλάδας. «Στην Άνω Πόλη, θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες-κουτούκια να σερβίρουν σουτζουκάκια, ψητή φέτα μπουγιουρντί και άλλους με μεζέδες ενώ στα γεμάτα ζωντάνια Λαδάδικα υπάρχουν δεκάδες μοντέρνα εστιατόρια που σερβίρουν “δημιουργικά πειραγμένες” τοπικές σπεσιαλιτέ» σημειώνει. Eπίσης το αφιέρωμα αναφέρεται και στη φημισμένη διεθνώς Thessaloniki PhotoBiennale της πόλης, στη φετινή 24η έκθεση συμμετέχουν 94 φωτογράφοι από 18 χώρες.

Οι υπόλοιπες πόλεις της λίστας της Telegraph:

Λειψία, Γερμανία

Ορβιέτο, Ιταλία

Ζούτφεν, Ολλανδία

Κοΐμπρα, Πορτογαλία

Βαραζντίν, Κροατία

Μεντόν, Γαλλία

Ουρένσε, Ισπανία

Λουλέα, Σουηδία

Γκαζιαντέπ, Τουρκία

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.