Τεχνολογία: Η Θεσσαλονίκη δίπλα σε μεγαλουπόλεις

Metrosport Team16 Οκτωβρίου 2021

Στον παγκόσμιο χάρτη των smart cities, δίπλα σε μεγαλουπόλεις όπως το Παρίσι, το Μιλάνο αλλά ακόμη και η Σιγκαπούρη ή το Τόκιο, εντάσσεται δυναμικά η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας του Δήμου με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία «Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων».

Στα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη πέραν του δημάρχου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Πιερρακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο πρέσβης των Η.Π.Α Geoffrey Pyatt μαζί με την Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Liz Lee καθώς και ανώτερα στελέχη της Cisco σε Ελλάδα και Νοτιανατολική Ευρώπη.

Οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Πιερρακάκης στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στο έργο του Κ. Ζέρβα, στην ταχύτητα με την οποία προχώρησε και υλοποιήθηκε το έργο καθώς και στην αποφασιστικότητα με την οποία ενήργησε. Μέσα σε έναν μόλις χρόνο το Κέντρο ήταν σε λειτουργία γεγονός που παλαιότερα είχε επισημάνει και ο Geoffrey Pyatt. 

Εγκαινιάστηκε χτες (15/10/21) και όχι νωρίτερα λόγω πανδημίας «Το σημαντικότερο όλων είναι πως η πόλη μας –φορείς και οργανισμοί- δεν καταναλώνει απλά τεχνολογικές λύσεις, αλλά παράγει και εξάγει τεχνογνωσία», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, κάνοντας αναφορά στο πλέγμα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. 

«Γνωρίζουμε τις προκλήσεις σε όλα τα πεδία -των έξυπνων πόλεων, των έξυπνων μεταφορών, της ενεργειακής μετάβασης, των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και διακυβέρνησης- και με μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει συμμετέχουμε ενεργά σε αυτές», υπογράμμισε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.