Ταξιάρχης Φίλων: «Χαρούμενος για το πρώτο μου γκολ, θα μπούμε δυναμικά στα πλέι άουτ»

Πέτρος Χαριζακλής11 Μαρτίου 2024

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Από το 2019 βρίσκεται στον ΠΑΟΚ ερχόμενος από τη Λιβαδειά σε ηλικία 14 ετών. Ο Ταξιάρχης Φίλων είναι διεθνής και πρωταθλητής με την Κ17 του ΠΑΟΚ και η κανονική του θέση είναι κεντρικός αμυντικός. Ωστόσο στον ΠΑΟΚ Β αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και τα πηγαίνει εξίσου καλά, παίρνοντας αρκετά παιχνίδια ως βασικός από την αρχή του 2024. Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ 2, το 4-0 του ΠΑΟΚ Β επί της Νίκης Βόλου, πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό του γκολ στην 9η συμμετοχή του στην κατηγορία.

Ο 18χρονος αμυντικός μίλησε στο Metrosport.gr μετά τη λήξη της αναμέτρησης και αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΟΚ Β που δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ, τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα έχουν δημιουργικό άγχος ενώ εμφανίστηκε χαρούμενος για το πρώτο του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο, που πέτυχε με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ στο 55ο λεπτό.

-Παρότι κερδίσατε τη Νίκη Βόλου, δεν καταφέρατε να είστε στα πλέι οφ. Πως είδες το παιχνίδι και πως κρίνεις τη γενικότερη πορεία της ομάδας;

«Κάναμε αυτό που έπρεπε, πήραμε τους τρεις βαθμούς. Πάμε σαν πρώτοι στα πλέι άουτ, δυστυχώς οι συγκυρίες και τα άλλα αποτελέσματα τα έφεραν έτσι και δεν θα μπούμε στα πλέι οφ. Ωστόσο θα μπούμε δυναμικά στα πλέι άουτ, έχουμε το πλεονέκτημα στη βαθμολογία ως πρώτοι και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μέχρι το τέλος της σεζόν για να πάνε όλα καλά. Είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα».

-Σας δίνει περισσότερο άγχος το γεγονός πως θα είστε στα πλέι άουτ και όχι στα πλέι οφ;

«Σίγουρα έχει παραπάνω άγχος γιατί από φέτος μπορούν οι Β ομάδες να υποβιβαστούν, αλλά είναι δημιουργικό άγχος και θα είμαστε καλύτεροι στα παιχνίδια».

-Στα 18 σου πέτυχες το πρώτο σου επαγγελματικό γκολ μετά από τα πρώτα επαγγελματικά παιχνίδια. Πως αισθάνεσαι γι΄αυτό;

«Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς είναι το πρώτο μου γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο. Βέβαια είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα γιατί δεν μπήκαμε στα πλέι οφ και εγώ σκόραρα σε αυτό το παιχνίδι. Δεν πειράζει, πήραμε τους τρεις βαθμούς και είμαι χαρούμενος».

-Για το γκολ σου βοήθησε και το γεγονός πως έπαιζες κεντρικός αμυντικός στις ακαδημίες;

«Ναι, στην Κ17 και στην Κ19 έπαιζα κεντρικός αμυντικός και ανέβαινα στην αντίπαλη περιοχή στα κόρνερ και το είχα λίγο με το κεφάλι».

-Μιας και τελείωσε η κανονική διάρκεια, πως σου φάνηκε η πρώτη εμπειρία σε επαγγελματικό πρωτάθλημα; Σε δυσκόλεψε κάτι;

«Σίγουρα είναι διαφορετικό το επίπεδο από αυτό των ακαδημιών, είναι διαφορετικό να παίζεις με άντρες σε σχέση με όταν παίζουμε με παιδιά της ηλικία μας. Φαίνεται πως όλα τα παιδιά μπορούμε να ανταποκριθούμε, παίζουμε οι περισσότεροι από τις ακαδημίες και τα πηγαίνουμε πολύ καλά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.