Τάσος Χαλκιάς: «Ο Θεός των χριστιανών δεν είναι καλός, πιστεύω στη φιλοσοφία του Βούδα!»

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2021

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» παραχώρησε συνέντευξη την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς και αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα τόσο για την ερμηνεία του σε έργα, όσο και για τα «πιστεύω» του.

Αναφερόμενος, αρχικά, στον σάλο που προκλήθηκε με τον Άρη Σερβετάλη και την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», αρνούμενος να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, υπογράμμισε: «Ο καθένας έχει τις ευθύνες των πράξεων και των λόγων του. Αρκεί η απόφασή του αυτή να μην είναι πληγή για κάποιους άλλους ανθρώπους. Εκ των προτέρων, δεν έγινε αυτό γιατί έγινε αντικατάσταση στην παράσταση».

Εν συνεχεία, ο Τάσος Χαλκιάς ισχυρίστηκε ότι θα συνεργαζόταν με ανεμβολίαστο ηθοποιό: «Βεβαίως. Πάτε καλά; Εάν εμείς οι ίδιοι, που υποτίθεται είμαστε καλλιτέχνες κι έχουμε και μία ανοιχτόμυαλη κρίση, αν αυτή η κρίση ήταν περιορισμένη και έχουμε ως λύση τον ρατσισμό, ζητώ που καήκαμε».

Για τα νέα υγειονομικά μέτρα με σκοπό τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού, σχολίασε: «Κανένα μέτρο δεν είναι ενδεδειγμένο. Στον άνθρωπο που απαγορεύεις να μπει σε καφετέρια επειδή είναι ανεμβολίαστος, του επιτρέπεις να μπει στο μετρό για να πάει στη δουλειά του μαζί με έναν συρφετό άλλων ανθρώπων. Δεν είναι βλακεία; Είναι βλακεία! Το τονίζω».

Ανοίγοντας το κεφάλαιο του ελληνικού MeToo, ξεκαθάρισε: «Δεν έχω βιώσει καμία δυσάρεστη συμπεριφορά στο χώρο μου. Έχω συνεργαστεί με τα ιερά τέρατα του θεάτρου. Εκείνη την περίφημη δύσκολη εποχή τα ιερά τέρατα, που έστησαν το ελληνικό θέατρο με αυτοθυσία, δεν προέβησαν σε τέτοιου είδους άσχημες ενέργειες, τότε δεν ανέχομαι ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα. Τότε είχαν πραγματικά εξουσία εκείνοι οι άνθρωποι. Σήμερα, μέσα από την τηλεόραση, ο καθένας μπορεί να γίνει θιασάρχης ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είσαι βλάκας αν νομίζεις ότι έχεις εξουσία στο θέατρο. Από το παραμικρό σπρώξιμο μέχρι όλες αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές… Κάποιοι άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή προφυλακιστέοι για να δικαστούν. Δεν έχει γίνει καμία δική ακόμα. Να περιμένουμε να γίνει η δίκη, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ξαναμιλήσουμε. Το θέατρο είναι χαρά, είναι μία δύναμη, μία οντότητα και μία αναγκαιότητα για την ανθρωπότητα. Ποιος έχει το δικαίωμα να το μαυρίζει με τέτοιες συμπεριφορές; Δεν έχει κανένας το δικαίωμα».

Τέλος για τα «πιστεύω» του ο Τάσος Χαλκιάς ανέφερε σχετικά: «Έχω πει ότι ο θεός των χριστιανών δεν είναι κάλος, επειδή δεν φροντίζει τα παιδιά που πεθαίνουν από την πεινά. Είναι ένας θεός – τιμωρός και όχι φιλεύσπλαχνος. Πιστεύω στη φιλοσοφία του Βούδα».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.