Τασιούρας: «Να δοκιμάσω τον εαυτό μου στην πρώτη ομάδα - Έχει... μπάρμπεκιου από τον Τζίμα»

Χάρης Εμμανουηλίδης27 Νοεμβρίου 2022

Σε ηλικία μόλις 10 ετών βρέθηκε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ, θέλοντας να φτάσει στο κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο, ο Λευτέρης Τασιούρας ξεκίνησε να ονειρεύεται τον εαυτό του με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Δικεφάλου και όπως λέει μετά το πέρας της αναμέτρησης με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας θέλει να δοκιμάσει τον εαυτό του στην πρώτη ομάδα.

Ο 18χρονος διεθνής δεξιός οπισθοφύλακας, έχοντας κατακτήσει με τον Δικέφαλο τα πρωταθλήματα κάθε ηλικιακής ομάδας, από την Κ15 μέχρι την Κ19 των «ασπρόμαυρων», έκανε το βήμα παραπάνω από την Κ19 στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την αναπτυξιακή ομάδα του ΠΑΟΚ κάτι που βοηθάει στην γρηγορότερη εξέλιξη του ποδοσφαιριστή όπως σημειώνει και ο ίδιος.

Ο νεαρός οπισθοφύλακας αναφερόμενος στο παιχνίδι με αντίπαλο την Αναγέννηση, αλλά και το πολύ καλό ξεκίνημα του συνόλου του Πάμπλο Γκαρσία, υπογράμμισε, «Είμαστε μία καινούργια ομάδα που έχουμε δουλέψει από την αρχή της χρονιάς πολύ σκληρά, έχοντας κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία και η ομάδα έχει πραγματοποιήσει ένα καλό ξεκίνημα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Στο παιχνίδι με την Αναγέννηση μπήκαμε λίγο μουδιασμένα, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τα πατήματα μας και ανταπεξήλθαμε όπως έπρεπε. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλύτερα και εκμεταλλευτήκαμε την κούραση της αντίπαλης ομάδας και βρήκαμε περισσότερους χώρους στο κέντρο. Με την βοήθεια των αλλαγών που μπήκαν στο παιχνίδι, δημιουργήσαμε περισσότερες φάσεις και φτάσαμε σε αυτά τα δύο γκολ».

Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης , γράφοντας ιστορία, ήταν ο Στέφανος Τζίμας με τον Λευτέρη Τασιούρα να μην ξεχνάει το κέρασμα, «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του και νομίζω ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του τον βοηθάει πολύ που αγωνίζεται στη Superleague 2 σε επαγγελματικό επίπεδο και του εύχομαι να συνεχίσει έτσι όπως ξεκίνησε. Όσο για το κέρασμα που είπε, έχει… μπάρμπεκιου».

Όσο για τις διαφορές που υπάρχουν από την Κ19 μέχρι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο ακραίος αμυντικός έκανε ειδική μνεία στον ρυθμό του παιχνιδιού αλλά και στους αντιπάλους που έχει απέναντι του, «Δεν μπορώ να συγκρίνω την Κ19 με την Β΄ ομάδα, στην αρχή όπως το είχα στο μυαλό μου, ήξερα ότι μπαίνω στο αντρικό ποδόσφαιρο και θα είναι δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι η Superleague 2 βοηθάει στην γρηγορότερη εξέλιξη μας από ότι η Κ19. Αναφορικά με τις δυσκολίες που συνάντησα, θα έλεγα πως ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικός από την Κ19, είναι όλοι άντρες, πιο έμπειροι».

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε αναφορικά και με τον δικό του ρόλο στην ομάδα και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, «Πιστεύω ότι η θέση του δεξιού οπισθοφύλακα με αναδεικνύει πάρα πολύ, αγωνίζομαι εκεί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και χρειάζεται επιπλέον δουλειά για να ανέβω και άλλο επίπεδο και θέλω φυσικά να δοκιμάσω τον εαυτό μου στην πρώτη ομάδα. Πρώτα από όλα αγωνίζομαι στην άμυνα, αλλά εφόσον ο προπονητής μου δίνει τη δυνατότητα να ανεβαίνω, το κάνω, μου αρέσει και προσπαθώ να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ για να ανεβάσω την ομάδα μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.