Τάσιος: «Οι πιθανότητες για τον 16χρονο είναι ελάχιστες» - Συμεωνίδης: «Η καταδίωξη δεν έγινε για 20 ευρώ»

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αντώνης Τάσιος, γενικός γραμματέας του οικισμού Ρομά, μίλησε στο Metropolis 95.5, αναφέροντας αρχικά για τον πυροβολισμό του 16χρονου: «Συγνώμη για την φωνή μου, καταλαβαίνεται με τα χημικά και την αστυνομία. Οι γιατροί δεν μας δίνουν ελπίδες, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και ελπίζουμε σε ένα θαύμα. Είναι κρίσιμη η κατάστασή του. Έχει ένα κοριτσάκι 1,5 ετών και άλλα δύο αδέλφια. Είναι οικογενειάρχης.

Τώρα είμαστε έξω, προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια. Έγινε κάτι που δεν γίνεται στα πλαίσια της ανθρωπιάς. Εμείς δεν στοχοποιούμε όλη την αστυνομία, αλλά πρέπει να ισχύει και το αντίθετο. Δεν φταίνε όλοι, όταν κάνει κάτι κάποιος αστυνομικός. Θέλουμε, όμως, οι Ρομά να τιμωρούνται με τον νόμο, όχι με τα πιστόλια.

Επειδή ήμουν συντονιστής, μέσα στο νοσοκομείο υπήρχαν 30 αστυνομικοί και δεν πειράξαμε κανέναν. Εγινε ζημιά σε ένα αυτοκίνητο γιατί ξέφυγε η κατάσταση όταν έριξε η αστυνομία χημικά».

Για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναρωτήθηκε: «Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μιλούσε για σφαίρα ή για σύγκρουση; Από το παιδί αφαιρέθηκε σφαίρα, γιατί δεν αναφέρθηκε στην ανακοίνωση; Ο ένας αστυνομικός ήταν μπροστά και ο άλλος από πίσω. Υπάρχει βίντεο ότι δεν παραβίασε τίποτα. Έκλεισε το ρεζερβουάρ και έφυγε και δεν πήρε ο υπάλληλος την αστυνομία, οι αστυνομικοί ήταν εκεί στο μπαρ και ήξεραν τι καταδιώκουν. Ένα παιδί που έβαλε 20 ευρώ πετρέλαιο. Ποια είναι η απειλή;»

Ο κ. Συμεωνίδης, μίλησε, παράλληλα, στο Metropolis 95.5, ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. «Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να στοχοποιούνται όλοι οι αστυνομικοί, αλλά να το δείχνουμε και στην πράξη. Είμαστε στεναχωρημένοι που ένα 16χρονο παιδί και μάλιστα πατέρας είναι σε αυτή την κατάσταση στο νοσοκομείο. Εγινε ένα περιστατικό, κακώς, και είμαστε σε μία διαδικασία. Το να λέει, όμως, ο κ. Τάσιος ότι δεν τσουβαλιάζουν όλους τους αστυνομικούς, αλλά από χθες το μεσημέρι να δημιουργούνται θέματα στην πόλη και μάλιστα με πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με το γεγονός, δεν είναι σωστό».

Για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που δεν αναφερόταν πυροβολισμός απάντησε λέγοντας: «Η πρώτη ανακοίνωση έγινε για μία ενημέρωση όταν δεν είχε διαπιστωθεί ακόμη από τους γιατρούς αυτό που λέει (σ.σ ότι πυροβολήθηκε) και έχει δίκιο. Μετά έγινε η δικογραφία, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και ο συνάδελφος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Οι ανακοινώσεις βγαίνουν με βάση τα δεδομένα. Εάν η βολή ήταν ευθεία υπάρχει κάτι άσχημο.

Το δεύτερο βίντεο που λέτε έχει σχέση με το σημείο που έγινε το περιστατικό; Δεν έχει καμία. Στη συνέχεια της καταδίωξης η μία μηχανή για να μην προλάβει το όχημα να μπει στον οικισμό μπήκε μπροστά του και εκεί έγινε προσπάθεια εμβολισμού».

Τάσιος: «Δεν είχε πρόσβαση στον οικισμό».

Συμεωνίδης: «Ο δρόμος αυτός μετά από 500 μέτρα οδηγεί στον οικισμό. Κανείς δεν ήταν μπροστά να μπορεί να μιλήσει με το χέρι στην καρδιά. Η καταδίωξη δεν έγινε για 20 ευρώ. Οταν ξεκίνησε ο νεαρός από το πρατήριο οι συνάδελφοι δεν ήταν στις μηχανές. Η αναζήτηση έγινε γιατί ένα όχημα έβαλε πετρέλαιο και δεν πλήρωσε και στην αναζήτηση δεν συμμορφώθηκε, ξεκίνησε να οδηγάει με ανεβασμένη ταχύτητα και να κάνει παραβιάσεις και εκεί ξεκίνησε η καταδίωξη γιατί έθετε σε κίνδυνο άλλους πολίτες με την κακή οδήγηση. Λίγο πριν τον οικισμό έγινε το κακό».

Τάσιος: «Η καταγγελία έγινε προφορικά, όχι τηλεφωνικά, ήξεραν με τι έχουν να κάνουν».

Συμεωνίδης: «Άφησε ένα υπονοούμενο ο κ. Τάσιος, ήθελα να πει πόσες φορές ήμασταν δίπλα τους όταν ζητήθηκε βοήθεια, είτε στον οικισμό, είτε στον Δενδροπόταμο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, με καμία φυλή».

Τάσιος: «Και εμείς βοηθάμε, η παραβατικότητα υπάρχει παντού, όχι μόνο στους Ρομά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.