Τάσιος: «Κυρίως οικονομικοί οι λόγοι του ναυαγίου για το Πόρτο Καρράς»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και αναφέρθηκε στους λόγους του «ναυαγίου» των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά του «Πόρτο Καρράς» από τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει στην τουριστική αγορά η πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για το «Πόρτο Καρράς»: «Από καιρό φαινόταν ότι υπήρχαν διαφορές σε ό,τι αφορά την κουβέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Υπήρχαν οικονομικές διαφορές αλλά και διαφορές άλλης φύσης. Εκτιμώ πως κυρίως είναι οικονομικοί οι λόγοι της διαφωνίας».

Για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουρισμό: «Στον τουριστικό τομέα δουλεύουν περίπου 900 χιλιάδες άνθρωποι, με συνεισφορά γύρω στο 25% του ΑΕΠ. Με δεδομένο ότι, όπως φαίνεται, τα μέτρα θα κρατήσουν ως 31 Μαΐου, ως τότε θα είμαστε στο μηδέν. Από εκεί και πέρα, εκτιμώ πως θα φτάσουμε να πρέπει να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα, αν θα θέλουμε να έχουμε πελάτες από άλλες χώρες λόγω αυτής της κατάστασης. Οι δυνάμεις της χώρας είναι συγκεκριμένες, απαιτείται στήριξη από την Ευρώπη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.