Τασιόπουλος: «Οι σκάουτερ ψάχνουν Σκανδιναβούς στόπερ - Προπονητής στο γήπεδο ο Ίνγκασον»

Metrosport Team21 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Τασιόπουλος.

Ο παλαίμαχος στόπερ τοποθετήθηκε αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, έκανε ειδική αναφορά σε πρόσωπα όπως ο Ίνγκασον και ο Μιχαηλίδης, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ομάδες στις στατικές φάσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει βρει στον Ίνγκασον έναν παίκτη που μπορεί να καθοδηγεί και τους υπόλοιπους στην ομάδα. Όλο αυτό μεταφέρεται από τον προπονητή και ζητάει από έναν παίκτη, ειδικά όταν έχει παραστάσεις, να κατευθύνει και να καθοδηγεί την υπόλοιπη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν πράγματα που δουλεύουν στις προπονήσεις, αλλά η επιθετική κεφαλιά είναι θέμα DNA, και όταν έχεις ένα τέτοιο όπλο λειτουργούν όλα στις στημένες φάσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει πλεονέκτημα του συγκεκριμένου παίκτη».

Για να προσθέσει για τις στατικές φάσεις: «Είδα ότι ο ΠΑΟΚ είχε καλές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις το οποίο αποτελεί το 50% της φάσης. Είναι πολλοί παίκτες που έφτιαξαν την καριέρα τους μέσα από εκτελέσεις φάουλ. Πλέον ένα μεγάλο ποσοστό των εκτελέσεων κατευθύνονται στο πρώτο δοκάρι που αυτομάτως βγάζει εκτός των τερματοφύλακα της εκάστοτε ομάδας».

Ενώ για τον Ίνγκασον υπογράμμισε: «Οι Σκανδιναβοί στόπερ θα κάνουν τη δουλειά τους, δεν θα κάνουν τίποτα παραπάνω και δεν θα κάνει τα περιττά. Τους ψάχνουν οι σκάουτερ στην Ευρώπη. Αν στον Μιχαηλίδη δώσουν τα όσα χρειάζεται από την ομάδα, έχει πολλές δυνατότητες ως παίκτης. Θα ήθελα τον Μιχαηλίδη δίπλα στον Ίνγκασον, και μετά βλέπω τον Βαρέλα ως παρτενέρ του και είναι πιο ρεαλιστικό, γιατί ο νεαρός θέλει ακόμα παιχνίδια και εμπειρίες».

Αναφορικά με την εικόνα του ντέρμπι: «Ο ΠΑΟΚ μπήκε έτοιμος από τα αποδυτήρια για να πάρει την αναμέτρηση. Τα ντέρμπι τα κερδίζεις στο πρώτο 15λεπτο που στέλνεις το μήνυμα σου ότι είσαι καλά και πας για τη νίκη. Το πάθος και η δύναμη φαίνεται και από τις κάρτες και από τον τρόπο που αγωνίστηκε. Ήταν τρίποντο θέλησης και πάθους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.