Ταπούτος: «Κανείς δεν θα πει κάτι αν χάσεις ενώ έχεις πεθάνει προσπαθώντας»

Metrosport Team11 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γενικός αρχηγός του μπασκετικού Αρη, Χρήστος Ταπούτος, και μίλησε για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, τη φετινή ομάδα των «κιτρινόμαυρων» αλλά και τη δύσκολη καθημερινότητα.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το αν περίμενε περισσότερο την περσινή ή την φετινή νίκη: «Και για τα δύο παιχνίδια δουλέψαμε το ίδιο, κάναμε ένα πλάνο για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό. Δεν ασχοληθήκαμε καν με το περσινό παιχνίδι, ο αντίπαλός μας είναι εντελώς διαφορετικός ενώ εμείς έχουμε κάποια ίδια χαρακτηριστικά. Η ομάδα έχει πίστη στο πλάνο του προπονητή και εκεί πάνω χτίσαμε. Ο κόουτς ήξερε τις επιλογές έκανε, ήξερε τι μπορούσε να προσφέρει ο κάθε παίκτης, οπότε κάτι ήξερε και επέλεξε τον Χάγκινς. Εχει ένα επιθετικό ένστικτο, δεν είναι καθαρόαιμος άσος, χθες έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχε 8 ασίστ, άρα έπαιξε και για τους άλλους ενώ βοήθησε και στο σκοράρισμα. Όλα τα παιδιά που ήρθαν από την Αμερική και παίζουν διαφορετικό μπάσκετ εδώ, μέχρι τελευταία στιγμή κάτι θα μαθαίνουν και κάτι θα μπερδεύουν. Στην Ευρώπη το μπάσκετ είναι πιο οργανωμένο. Ο Γκούντγουιν έκανε καλή εμφάνιση αλλά δεν μπορεί να μείνει εκεί».

Για την καλή αρχή του Αρη: «Ξέροντας την κλήρωση της ομάδας, αν ρωτούσε κάποιον μπασκετικό φίλαθλο θα σου έλεγε πως θα τα χάσαμε και τα τέσσερα παιχνίδια. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στο παρκέ με αυτή τη νοοτροπία. Πήραμε το πρώτο ματς, τώρα κοιτάμε το επόμενο».

Για την δύσκολη καθημερινότητα: «Το τι γίνεται στα γραφεία, οι παίκτες δεν το ξέρουν και δεν επηρεάζονται. Κανένας δεν ήξερε πότε και πως βγήκαν τα δελτία, οπότε η ομάδα δεν επηρεάστηκε και έγινε σωστή η προετοιμασία της. Η φετινή ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι, τα πράγματα είναι πιο τακτοποιημένα οικονομικά σε σχέση με πέρυσι. Η ομάδα θα δείξει και θα αναγκάσει τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και με την παρουσία του αλλά και οικονομικά. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό είχε κόσμο στο γήπεδο και όταν άρχισε να συνέρχεται ο αντίπαλός μας, μας βοήθησε ο κόσμος και περιμένουμε να είναι πιο θερμός και πιο υποστηρικτικός στα επόμενα παιχνίδια. Οσο μας βλέπουν να προσπαθούμε, κανείς δεν θα πει κάτι αν χάσεις ενώ έχεις πεθάνει προσπαθώντας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.