Ταπούτος για τον θρίαμβο επί του ΠΑΟ: «Δεν συμβαίνει συχνά στο μπάσκετ - Έπεσαν στην παγίδα μας»

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2021

Για τον θρίαμβο του μπασκετικού Άρη επί του Παναθηναϊκού μίλησε στο Metropolis 95.5 ο Χρήστος Ταπούτος. «Ήταν κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στο μπάσκετ. Στην αρχή μπήκαμε σοβαρά αλλά στη συνέχεια αιφνιδιαστήκαμε και από το +3 η διαφορά πήγε στο -10. Εκεί είναι λογικό να απογοητευτείς. Είπαμε, όμως, ότι θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας που βασίζεται στην πολύ δυνατή και σκληρή άμυνα και το γρήγορο μπάσκετ μπροστά» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε διαφορά στα ριμπάουντ, αλλά μετά το ισορροπήσαμε. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ. Επίσης, είχαμε καλή δημιουργία στο δεύτερο ημίχρονο. Το κλειδί ήταν η άμυνα που θα αποσυντονίσει τον αντίπαλο και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα μας. Από εκεί και πέρα παίξαμε αυτό που σχεδιάζαμε και τα παιδιά ήταν απόλυτα προσηλωμένα σε αυτό που είχαμε πει».

Τόνισε ότι: «Η εικόνα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ελκυστική. Φέτος κάναμε στοχευμένες κινήσεις και προσπαθούμε να παίξουμε το στυλ που θέλει ο κόουτς. Μέχρι στιγμής παρουσιάζουμε αρκετά καλό πρόσωπο. Από το πρώτο φιλικό βγάζαμε ενέργεια στην άμυνα και μπροστά στόχος είναι να παίζουμε πιο ελεύθερα. Τα παιδιά φέτος είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες.

Άσχετα από το πρόσωπο που θα έχει η ομάδα εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τους παίκτες σε αυτό το επίπεδο, να είναι προσγειωμένοι. Τους έχω δείξει σε βιντεάκια την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο Παλέ. Δεν βλέπουμε μακριά, κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Εμάς στόχος μας είναι να δουλεύουμε και δεν κοιτάμε τι θα συμβεί με τις ποινές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.