Ταουξής για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη: «Δεν θα μείνουν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι»

Metrosport Team23 Ιανουαρίου 2023

Για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού μίλησε ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, Βασίλης Ταουξής, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας ο πελάτης του δεν είχε καμία εμπλοκή, έχει μετανιώσει και θα ήθελε να δικαστεί δίκαια. 

Αναλυτικά όσα είπε: «Είναι μια υπόθεση που θα κρατήσει έξι μήνες. Είναι πολλοί οι συνήγοροι, 12 κατηγορούμενοι και δεκάδες μάρτυρες. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για τις πράξεις. Η δουλειά του δικαστηρίου είναι να βρει σε ποιο βαθμό συμμετείχε ο καθένας και τι έκανε. Δεν μπορούν όλοι να έχουν την ίδια ποινική αντιμετώπιση με εκείνον που έκοψε την αρτηρία του Άλκη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν ελεύθεροι, όπως είπε ο Κούγιας. Το κάνει για εντυπώσεις. Καταβάλλει προσπάθειες να ευαισθητοποιήσει και να παρασύρει το δικαστήριο σε 12 ισόβιες. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Θέλουμε οι δικαστές να είναι δίκαιοι».

Για τη μακέτα που είχε: «Όταν έχουμε δύσκολες υποθέσεις που τα εποπτικά μέσα βοηθούν τότε το χρησιμοποιούμε. Είμαι της άποψης, μια εικόνα ίσον 1000 λέξεις. Θέλαμε να δείξουμε ότι ο κατηγορούμενος που εκπροσωπώ ήταν 100 μέτρα μακριά από το γεγονός και καμία γνώση. Δεν είδε τα δρεπάνια και τα μαχαίρια, μπαίνουν στις τσέπες και δεν φαίνονται. Είναι ένας φοιτητής και δίνει εξετάσεις μέσα από τις φυλακές. Έχει μεταμελήσει και καταριέται τη μοίρα του που βρέθηκε στο λάθος σημείο με λάθος άτομα. Αναλαμβάνει την ευθύνη του, που είναι ότι οδήγησε από το σύνδεσμο μέχρι το σημείο. Θέλει να δικαστεί δίκαια. Και τα 12 παιδιά ήταν συντετριμμένα και είπαν ότι λυπούνται για ό,τι συμβαίνει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.