Ταουσιάνης: «Να παλέψουμε μέχρι τέλος για την πρώτη θέση»

Metrosport Team14 Νοεμβρίου 2023

Για την εξαιρετική πορεία των Χανίων στο Πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά και το τι βλέπει στη μάχη κορυφής στην μεγάλη κατηγορία, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, ο προπονητής της κρητικής ομάδας, Γιάννης Ταουσιάνης. 

''Το ζήτημα δεν είναι ότι άκουσα το όνομά από τα χείλη των φιλάθλων, αλλά η εμφάνιση και η νίκη της ομάδας μου. Ως προπονητές έχουμε αίσθημα ευθύνης προς τους παίκτες, τη διοίκηση και τον κόσμο και δόξα τω Θεό έχουμε δώσει χαρές στον κόσμο μας. 

Η παρουσία του μας δίνει βοήθεια και ενέργεια και τον ευχαριστούμε πολύ και τη μερίδα του κόσμου που αναφώνησε το όνομά μου, αλλά θα ήθελα την επόμενη φορά αυτό να γινει για τους ποδοσφαιριστές μου. Έχω ένα γκρουπ παικτών που με συγκινεί για τη νοοτροπία του, τη συνέπεια που δείχνει καθημερινά και περισσότερο με ευχαριστεί για τη σχέση που έχουν όλοι μεταξύ τους. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. 

Όλη μου τη ζωή σχεδόν την έχω περάσει στην Κρήτη, οπότε ναι αισθάνομαι Κρητικός. Βέβαια, έχω δουλέψει και εκτός Κρήτης, αλλά στη Θεσσαλονίκη ποτέ. Από πέρυσι που ανέλαβα τα Χανιά στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές ήταν να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ για να πάμε ένα βήμα παρακάτω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Να τονίσω όμως ότι όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα είχε καλή πορεία στο Πρωτάθλημα, αλλά έμενε μακριά από την άνοδο. Φέτος, θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να παλέψουμε μέχρι τέλος για την πρώτη θέση. 

Μετά από επτά αγωνιστικές θεωρώ η ομάδα μου και αυτές που είναι από κάτω και είναι εξαιρετικές ομάδες θα είναι οι διεκδικήτριες μέχρι το τέλος. Δεν ξέρω με τι σειρά, αλλά αγωνιστικά αυτό βλέπω. Μπορείς να κάνεις ένα ρετιρέ χωρίς να έχεις ξεκινήσει να χτίζεις πρώτο και δεύτερο όροφο; Η καθημερινότητα μας εξελίσει κι αυτό βγαίνει στο παιχνίδι της Κυριακής. Χωρίς σκέψη και αυθορμητισμό δεν θα άλλαζα κανέναν από τους παίκτες μου. Τους θαυμάζω όλους''.

Για τη μάχη της κορυφής στη SL1: ''Χαιρόμαστε όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που και φέτος βλέπουμε ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα. Φέτος, θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό σε διάρκεια με τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Έχουμε καιρό να δούμε τις ομάδες μας να προχωρούν και στην Ευρώπη. Βέβαια, αυτό επηρεάζει και στα εγχώρια. Η ένταση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, τα πολλά ταξίδια και την πνευματική κόπωση των παικτών που καλούνται να αγωνίζονται ανά τρεις μέρες. Όλα παίζουν ρόλο''. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.