«Ο Ερντογάν θα κρεμαστεί στην πλατεία Ταξίμ, αν...»

Metrosport Team25 Ιουλίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Action Zone» φιλοξενήθηκε ο Στέφανος Τανιμανίδης.

Ο υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών μίλησε για τις προκλήσεις της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αποκορύφωμα τη βεήλωση της Αγίας Σοφίας.

Υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος με βάση όσα έχουν έχουν γνωστοποιηθεί, κάνει τα πάντα για να μη χάσει τις επερχόμενες εκλογές, λόγω των οικονομικών σκανδάλων στα οποία πρωταγωνιστεί.

Μεταξύ άλλων ο Στέφανος Τανιμανίδης δήλωσε στους Χάρη Δημαρά και Παναγιώτη Σωτηρόπουλο:  

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας: «Να προσεγγίσουμε το θέμα με την πολιτική του Ερντογάν και της Τουρκίας. Η εθνική πολιτική της Τουρκίας έχει χαραχτεί από το 1923 και είναι όλα όσα διεκδικούν σήμερα μέχρι κεραίας. Δεν είναι προσωρινά μέτρα.

Ο Ερντογάν είναι 16 χρόνια στην εξουσία. Δεν είναι καλά, τα ποσοστά του κυμαίνονται στο 30-35%. Θα χάσει τις εκλογές από τον Ιμάμογλου, αν αυτός κατέβει. Το πρώτο που τον νοιάζει να μείνει στην εξουσία. Αν χάσει τις εκλογές θα... κρεμαστεί στην πλατεία Ταξίμ. Είναι γνωστά τα οικονομικά σκάνδαλα ότι με τους συνεργάτες του όλη την Τουρκία. Κάνει αγώνα για να μείνει στην εξουσία. Απευθύνεται στο εθνικιστικό κομμάτι των ψηφοφόρων. Το άλλο είναι η βαθιά Ανατολή, θέλει να παίξει τον χαλίφη. Έχει μαζί του δυο δικτατορικές χώρες, το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν που τον χρηματοδοτούν και για αυτό μένει στην εξουσία.

Έχουν κουράσει οι Τούρκοι με την Αγία Σοφία. Ό,τι και να το κανείς το μνημείο, είναι αυτό. Ετσι και ο Παρθενώνας, πέρασε από πολλές φάσεις αλλά είναι αυτός που είναι. Όλα αυτά τα μνημεία όσο τραυματίζονται τόσο φωνάζουν την ιστορία τους.

Η Τουρκία παλεύει με Συρία, Ελλάδα, Κύπρο, Λιβύη, Αίγυπτο. Δεν έχει καλές σχέσεις με κανένα γειτονικό κράτος. Συνεχίζει τις γενοκτονίες. Οι Κούρδοι είναι 22 εκατομμύρια και παλεύουν για την ανεξαρτησία τους. Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν μόνο πολιτικοί νάνοι. Κοιτούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, ούτε ευρωπαϊκά ιδεώδη, ούτε τίποτα. Εμπαιγμός. Η Γερμανία χρηματοδοτεί την Τουρκία και τώρα η Μέρκελ προσπαθεί να σώσει την προεδρία της. Η μόνη σοβαρή χώρα είναι η Γαλλία, ο Μακρόν είπε "είμαι εδώ"».

Για Ρωσία και ΗΠΑ: «Η Ρωσία δεν είναι κομμουνιστική ούτε δημοκρατική, ο Πούτιν είναι ένας KGBίστας που τον μόνο που τον νοιάζει είναι τα συμφέροντά του με την Τουρκία. Είναι απαράδεκτοι, μόνο τα συμφέροντά τους εξυπηρετούν. Ο ρωσικός λαός λατρεύει τους Έλληνες όμως είναι απαράδεκτοι οι πολιτικοί τους. Ο Τραμπ, με την αλαζονεία και τη μισαλλοδοξία του, δεν τον απασχολεί τίποτα, μόνο ντιλ με τον Ερντογάν. Μπορούν να ισοπεδώσουν την Τουρκία και δεν το κάνουν. Μόνο φανφάρες.

Είμαστε ανάδελφοι. Μόνοι μας πρέπει να κάνουμε έναν δυνατό στρατό. Να υπάρξει μια πανστρατιά για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και της εθνικής μας ακεραιότητας. Όπως κάνει το Ισραήλ, δεν τολμά να τους πειράξει κανένας. Εθνική συνεννόηση, από κοινού χαράζεται η εθνική πολιτική. Και να ακολουθείται συνεχώς. Και μπράβο στον Δένδια για τις διπλωματικές του κινήσεις σε Αίγυπτο, Λιβύη. Στον Πόντο υπάρχει η Παναγία Σουμελά, βάζουμε θέμα πολιτισμού στην κοινότητα να επιστρέψουν τα κειμήλιά της. Η Αγια Σοφία Τραπεζούντας και άλλες εκκλησίες που έγιναν τζαμιά. Βάζουμε θέμα να γίνει η 19 Μαΐου ευρωπαϊκή μέρα κατά του κεμαλισμού. Παίζεις δυνατά, στο μαλακό τους υπογάστριο. Υπάρχουν χιλιάδες Πόντιοι στην Τραπεζούντα που αναζητούν την ταυτότητά τους. Ξαναβάζουμε το προξενείο στην Τραπεζούντα, έτσι περνάς στην επίθεση. Το «Βυθίσατε το Χόρα» δεν το συζητώ, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υποχωρούμε. Ο Ερντογάν κάνει τη δουλειά του. Εμείς τι κάνουμε;

Για το «Κόκκινο Ποτάμι»: «Έχω το πρωτότυπο βιβλίο αφιερωμένο από τον Χάρη τον Τσιρκινίδη. Τώρα που τελείωσε η σειρά, θα σας πω και κάτι. Ζήτησε ο Τσιρκινίδης να είναι πρωταγωνιστής ο Σάκης. Αυτός είπε «ευχαριστώ, ό,τι θέλετε να βοηθήσω αλλά δεν είμαι ηθοποιός». Το βίωσα, δούλεψα για να πέτυχει. Στόχος είναι να γίνει μια ταινία χολιγουντιανού επιπέδου. Κάνεις μια διεθνή ταινία και τους χτυπάς έτσι τους Τούρκους. Να δείξει τι έχει υποστεί ο προσφυγικός ελληνισμός».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.