Ταλκ; Η Johnson & Johnoson πρέπει να πληρώσει 2 δις δολάρια για την πρόκληση καρκίνου των ωοθηκών στις ΗΠΑ

Αλέξανδρος Τσίγγος04 Ιουνίου 2021

Ταλκ; Η Johnson & Johnoson πρέπει να πληρώσει 2 δις δολάρια για την πρόκληση καρκίνου των ωοθηκών στις ΗΠΑ. Δε πειράζει, θα τα βγάλει από τα εμβόλια! Η Johnson & Johnson πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε γυναίκες που την κατηγόρησαν ότι προκάλεσε καρκίνο των ωοθηκών τους από τον αμίαντο στη βρεφική ταλκ, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να επανεξετάσει την υπόθεση, αλλά μείωσε το αρχικό πρόστιμο των 4.1 δις που είχε επιβάλει το δικαστήριο του Μιζούρι. 


Πέρυσι, η εταιρεία δήλωσε ότι θα σταματήσει να πουλά το τάλκ της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αφού οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 60 τοις εκατό σε τρία χρόνια. Η σκόνη ταλκ παρασκευάζεται από το ορυκτό τάλκη, το οποίο, στη φυσική του μορφή, περιέχει αμίαντο, μια ουσία που αποδεδειγμένα προκαλεί καρκίνο. Είναι ο λόγος που ξηλώθηκαν εκατοντάδες χιλιόμετρα πεζοδρομίων, που είχαν φτιαχτεί με υλικό που περιείχε αμίαντο και απαγορεύτηκε κάθε κατασκευαστικό υλικό που περιέχει κάτι τέτοιο και οδήγησε στο κλείσιμο κάθε βιομηχανίας που κατασκεύαζε υλικά με αμίαντο. 

Η βιομηχανία της Ελενιτ για παράδειγμα. Το άγνωστο Τσέρνομπίλ της Ελλάδας! Η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ είχε συμφωνήσει το 1976 να διασφαλίσει ότι όλα τα προϊόντα τάλκης δεν περιέχουν ανιχνεύσιμα επίπεδα αμιάντου. Η J&J αποφάσισε αλλιώς, ισχυριζόμενη ότι το ταλκ της δε προκαλεί καρκίνο. Τα δικαστήρια όμως αποφάσισαν διαφορετικά. 22 γυναίκες θα αποζημιωθούν με αυτό το ποσό. 

Εκατομμύρια άλλες σε όλο τον κόσμο τι θα γίνουν, που δεν έχουν ιδέα ότι κάτι τέτοιο αποτελεί γεγονός και που σήμερα με άγνοια συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το ταλκ της Johnson στο σπίτι τους ακόμα και σήμερα; Ο Ελληνικός ΕΟΦ τι μέτρα έχει λάβει για αυτό; Επειδή τόσος πολύς κόσμος στις μέρες μας έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην φαρμακοβιομηχανία για να σωθεί, καλά θα κάνει να καταλάβει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.