Ταϊβάν-Σεισμός 7,5 Rίχτερ: Μάχη για τον απεγκλωβισμό 127 ανθρώπων

Metrosport Team03 Απριλίου 2024

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν για τον απεγκλωβισμό 127 ανθρώπων, μετά τον σεισμό – μαμούθ των 7,5 ρίχτερ, τον ισχυρότερο στην περιοχή εδώ και 25 χρόνια.

 Από τον σεισμό έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 7 άνθρωποι και οι τραυματίες είναι 736. Από τους εγκλωβισμένους 77 – δυο εκ των οποίων είναι Γερμανοί – είναι παγιδευμένοι μέσα σε δυο σήραγγες κάτω από βουνά στην κομητεία Χουαλιέν. Οι υπόλοιποι 50 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι σε τέσσερα μικρά λεωφορεία που ταξίδευαν από το κέντρο της πόλης Χουαλιέν. Πρόκειται για προσωπικό που μεταφερόταν στο ξενοδοχείο Silks Place Taroko. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα θύματα βρίσκονταν στην ορεινή, αραιοκατοικημένη κομητεία Χουαλιέν, στα ανατολικά της χώρας, όπου εντοπίστηκε και το επίκεντρο το σεισμού. 

Μεγάλες κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές

Η σεισμική δόνηση ήταν υποθαλάσσια και σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Ελλάδας) με εστιακό βάθος 15,5 χλμ. Βίντεο δείχνουν διασώστες με σκάλες να προσπαθούν να απομακρύνουν κατοίκους από τα παράθυρα κτιρίων, ενώ σε άλλα σημεία της Ταϊβάν προκλήθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.