Τάισον: Τα δύο περιστατικά που τον σημάδεψαν την τελευταία πενταετία

Παναγιώτα Χαλκιά08 Ιανουαρίου 2023

Στην ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής προχωρά ο ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα. Ο 34χρονος παίκτης έλυσε τη συνεργασία του με την Ιντερνασιονάλ και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Θεσσαλονίκη.

Ο Βραζιλιάνος έχει απασχολήσει το φίλαθλο κοινό με τις ικανότητες που ξεδίπλωνε στο χορτάρι όντας παίκτης της Σαχτάρ αλλά τράβηξε τα βλέμματα και ανέβασε την αγωνία στα ύψη όταν «έσκασε» η πληροφορία για απαγωγή της μητέρας του.

Γνώρισε καλά ότι οι φτωχογειτονιές της Βραζιλίας δεν είναι και τόσο ασφαλείς για τους κατοίκους τους αλλά δεν περίμενε ποτέ η ίδια η μαμά να είναι θύμα απαγωγής. Πέντε χρόνια πριν, στις 17 Ιουλίου του 2018, το τηλέφωνο του 34χρονου άσου χτύπησε και τα νέα ήταν άσχημα. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, τον ενημέρωσε ότι η μητέρα του απήχθη και του υποσχέθηκε να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να την εντοπίσουν.

Ο Τάισον σοκαρίστηκε! Άρχισε να κάνει ερωτήσεις που θα έβγαιναν αβίαστα από το στόμα κάθε ατόμου που θα βρισκόταν στη θέση του. Δεν ήξερε σε τι κατάσταση βρισκόταν η μαμά του και οι άσχημες σκέψεις κατέκλυσαν το μυαλό του. Ποιος και γιατί πήρε τη γυναίκα που τον γέννησε; Τι μπορεί να είχε συμβεί;

Η μητέρα του, Ροσαντζέλα, ζούσε στην Πελότας, μια περιοχή ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας. Εκείνη την ημέρα αφού φρόντισε το σπίτι της, βγήκε στον κήπο για να ποτίσει τα λουλούδια της. Ξαφνικά άκουσε τη φωνή ενός κυρίου που της ζητούσε βοήθεια.

Βγήκε στην πόρτα και είδε έναν άνδρα να κρατά μια μεγάλη ανθοδέσμη και να της ζητά πληροφορίες. Πριν προλάβει να απαντήσει, ένα μαύρο αυτοκίνητο κατέφθασε στην πύλη του σπιτού της. Οι πόρτες άνοιξαν και οι τρεις άνδρες που βρισκόταν μέσα κινήθηκαν γρήγορα προς το μέρος της. Ο ένας κρατούσε όπλο και η Ροσαντζέλα άρχισε να τρέχει προς το σπίτι. Ήταν πιο γρήγοροι, την ακινητοποίησαν και την έβαλαν στο αυτοκίνητο μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Άρχισε να φωνάζει και δύο γυναίκες που περνούσαν από τη γειτονιά την άκουσαν, είδαν το περιστατικό και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αρχές έφτασαν άμεσα στο σημείο και αφού ενημερώθηκαν για το τι είχε συμβεί από τους μάρτυρες, έδωσαν αμέσως εντολή για τον εντοπισμό της.

Την επόμενη ημέρα η μαμά του είχε βρεθεί. Η αστυνομία την εντόπισε σε ένα κρησφύγετο στο Μόντε Μπονίτο, μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και βρήκαν τη Ροσαντζέλα δεμένη σε μια καρέκλα. Ήταν καλά στην υγεία της αλλά έτρεμε από το φόβο της. Συνέλαβαν και τους τέσσερις δράστες, μια γυναίκα και τρεις άνδρες, ένας εκ των οποίων ήταν οπλισμένος.

Τους επόμενους μήνες απήχθησαν και αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς τραυματισμούς οι μητέρες των Λουίς Φαμπιάνο και Γκράφιτε ενώ το 2004 απήχθη και η μαμά του Ρομπίνιο.

Έχασε τον αδερφό του

Πέρυσι, τον Φεβρουάριο του 2022, ο Τάισον ενημερώθηκε ότι ο αδερφός του έχασε τη ζωή του μετά από εμπλοκή του σε ένοπλη ληστεία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίο της αστυνομίας, το βράδυ εκείνης της Κυριακής ο 39χρονος εισέβαλε στην κατοικία μιας ηλικιωμένης γυναίκας στη Φλωριανόπολη της νότιας Βραζιλίας, ακινητοποιήθηκε από τους κατοίκους στην έξοδο και όταν έφτασαν οι αρχές στο σημείο ήταν πεσμένος στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του. Η αστυνομία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με ανάρτηση του στα social media αποχαιρέτησε τον αδερφό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.