Ταϊγανίδης: «Εκανα τάμα όταν μου είπαν πως δεν θα ξαναπατήσω το αριστερό μου πόδι»

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παραολυμπιονίκης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, και μίλησε για το τάμα που εκπλήρωσε κολυμπώντας 25 μίλια. Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Ηταν ένα τάμα που το ήθελα εδώ και πολύ καιρό γιατί οι αγωνιστικές μου υποχρεώσεις στην πισίνα δεν μου επέτρεπαν να κολυμπήσω στην θάλασσα. Αποφασίσαμε με τον προπονητή μου να αντιμετωπίσω τους φόβους μου, ήταν μια διαδρομή Ρόδος-Πανορμίτης, είναι 25 μίλια, με την βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη, κολύμπησα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και από όνειρο έγινε πραγματικότητα. 

Φτάσαμε στον Πανορμίτη μετά από 10 ώρες, έκανα ένα χρόνο προπόνηση για αυτό το τάμα, η διαδρομή ήταν καλή, τα νερά ήταν καλά και πήγαν όλα καλά. Οταν φτάσαμε στα 24 χλμ. και έπρεπε να ανεφοδιάσω στην ενέργειά μου, η ομάδα που με παρακολουθούσε είδε το τούρκικο λιμενικό και εγώ φοβήθηκα και δεν ήξερα πως θα με αντιμετωπίσουν. Δεν μας ενόχλησαν τελικά, ήρθε και μια δεύτερη βάρκα, για 150-200 μέτρα μας ακολούθησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν και στη συνέχεια αποχώρησε» τόνισε. 

Για το πως προέκυψε το τάμα: «Το 2017 είχα ένα μεγάλο τραυματισμό και οι γιατροί μου έλεγαν πως το αριστερό πόδι δεν θα το ξαναπατήσω, έτσι έκανα τάμα. Με πίστη και θάρρος κατάφερα και το πάτησα, πήγα στο Μεξικό και πήρα ένα χρυσό και δύο ασημένιο, ήταν μια ανώτερη βοήθεια από τον Θεό. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι να μην σταματάμε και να δίνουμε κουράγιο στη νεολαία και να μην σταματάμε να τους στηρίζουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.