Ταγματάρχης για τη συμφωνία ΠΑΟΚ - NOVA: «Στα τηλεοπτικά απαιτείται χρυσή ισορροπία»

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2020

Την ανάγκη χρυσής ισορροπίας στις συμφωνίες των τηλεοπτικών συμβολαίων υπογράμμισε ο Λάμπης Ταγματάρχης.

Επί σειρά ετών στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι, ο Λάμπης Ταγματάρχης, σχολίασε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» την εικόνα που δημιουργείται στη Super League μετά τις τελευταίες εξελίξεις: «Βρέχει χρήμα. Δεν έχω ιδέα για τα νούμερα που λέτε, δεν έχω επαφή με τα δρώμενα. Είναι καλό όμως αυτό. Όσο υπάρχουν δουλειές είναι καλό για όλους, για τις ομάδες, τους εργαζόμενους, τα κανάλια. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται όμως σε μια «χρυσή ισορροπία» για να είναι όλοι ευτυχείς. Αν δεν υπάρχει ισορροπία, κάποιος θα είναι θιγμένος. Για να έχουν χρόνο ζωής αυτές οι συμφωνίες πρέπει να είναι αμφότερα δίκαιες. Αν κάποιος «κοροϊδέψει» τον άλλο, δεν θα έχει διάρκεια».

Για τη συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη NOVA και το νέο δρόμο που έδειξε ο Δικέφαλος με τον ΠΑΟΚ TV:

«Δεν μπορώ να κρίνω τη συμφωνία γιατί δεν έχω εικόνα τι γινόταν πέρσι, πόσα είχε αποκομίσει από το τηλεοπτικό του δίκτυο ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να κρίνω αν είναι λίγα ή πολλά τα χρήματα. Ο νέος δρόμος που άνοιξε ο ΠΑΟΚ, θα έχει νόημα αν μένει ανοικτός. Αν σκάψω ένα μονοπάτι που δεν οδηγεί πουθενά, δεν έκανα κάτι. Δεν ξέρουμε πως θα ήταν η πραγματικότητα βέβαια αν δεν είχε κάνει αυτό το εγχείρημα. Όλα αυτά είναι μαθήματα, όλοι βγάζουν συμπεράσματα».

Για το ότι χωρίς τηλεοπτικά έσοδα, δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Αυτό είναι γενικό φαινόμενο. Στην Ελλάδα φυσικά είναι πιο έντονο. Στην Ευρώπη τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι το 30% του προϋπολογισμού των ομάδων, ενώ εδώ 80% και πάνω. Δεν είναι σωστό αυτό, δεν υπάρχει ισορροπία. Δεν μπορούν οι ομάδες να «κρέμονται» μόνο από τα τηλεοπτικά. Και τα τηλεοπτικά δίκτυα για να δώσουν αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουν πίσω».

Για το αν οι συμφωνίες γίνονται μόνο με εμπορική σκοπιμότητα ή… πέφτουν και τηλέφωνα:

«Ωραία ερώτηση. Προφανώς ισχύουν όλα. Πέφτουν και τηλέφωνα. Στο τέλος της ημέρας όσα τηλέφωνα πέσουν σ’ εμένα αν δεν έχω… τι να δώσω; Αν είχα θα τα έδινα από μόνος μου γιατί μ’ ενδιαφέρει το καλό της εταιρίας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.