Τάε κβον ντο: Ασημένια η 18χρονη Σαρβανάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών!

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2022

Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψε η μόλις 18 ετών, Θένια Σαρβανάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών του ταε κβον ντο που διεξήχθη στη Γουαδαλαχάρα. H νεαρή αθλήτρια παρότι δεν θεωρούταν ως ένα από τα φαβορί κατάφερε και ανέτρεψε τα προγνωστικά, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Μετά από μια σειρά από σειρά από μεγάλες εμφανίσεις χάρη στις οποίες απέκλεισε την Ίβο από την Ακτή Ελεφαντοστού, την Μπρούνα Βούλετιτς από την Κροατία και την η Τσέχα Πέτρα Στόλμποβα η οποία μάλιστα φιγουράρει στην θέση νο2. της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και την Φερουζά Σαντικόβα από το Ουζμπεκιστάν (νο3. της κατάταξης) η Σαρβανάκη κατάφερε και έφτασε στον τελικό. Το εμπόδιο όμως της Σάρα Τσάαρι από το Βέλγιο στάθηκε ανυπέρβλητο αφήνοντας την Ελληνίδα στην δεύτερη θέση του βάθρου.

Το αργυρό μετάλλιο της νεαρής Ελληνίδας (18η στην κατάταξη) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το τέταρτο ασημένιο για την Ελλάδα, μετά από αυτά των Μόρφω Δροσίδου (1993, 1997) και της Κατερίνα Μπάση (1993). Το μοναδικό χρυσό για την χώρα μας το έχει κατακτήσει η Αθανασοπούλου πριν από 19 χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.