Ταχματζίδης: «Το επιτελείο του Δήμου Λαγκαδά έχει αποδεκατιστεί»

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργεί ο κορωνοϊός στον Δήμο και την περιοχή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το γενικό επιτελείο του Δήμου έχει αποδεκατιστεί. Επίσης κάναμε 160 τεστ και βρήκαμε 9 θετικά στους εργαζόμενους. Οι υπηρεσίες χωλαίνουν. Ο Δήμος σε κάποιες δομές του δεν λειτουργεί και σε κάποιες υπολειτουργεί. Οι κοινωνικές υπηρεσίες από την προηγούμενη εβδομάδα, για προληπτικούς λόγους, έκλεισαν. Με φοβίζει και με αγχώνει κυρίως το θέμα της καθαριότητας και το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» γιατί μέσω αυτών κινείται όλο το σύμπαν».

Για το πώς και από πού ξεκίνησε η εξάπλωση:

«Έχει απλωθεί πανελλαδικά πλέον. Δεν είναι από μια συγκεκριμένη εστία. Από μια υπηρεσία. Είναι γενικό το φαινόμενο. Το να είναι θετικός και ασυμπτωματικός είναι το λιγότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν γεμίσει οι εντατικές. Αυτό για όσους επικίνδυνους ισχυρίζονται ότι είναι μια… σαχλαμάρα».

Για τα κρούσματα που έχει ο Δήμος Λαγκαδά και ως προς τους πολίτες:

«Δεν έχουμε εικόνα γιατί τα στοιχεία δεν έρχονται στον Δήμο. Θέσαμε το θέμα ότι πρέπει να είμαστε ανάμεσα στους φορείς όλοι οι Δήμοι που ενημερώνονται για τα κρούσματα. Δεν έχουμε ακόμη εικόνα για το τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή. Είναι λάθος αυτό νομίζω. Αμέσως μετά το υγειονομικό προσωπικό είναι οι Δήμοι. Είναι το δεύτερο πεδίο άμυνας. Θα έπρεπε νομίζω και να υπάρχει ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ σε κάθε Δήμο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.