Τάχατος: «Στα ντέρμπι πρέπει να δίνεις τα πάντα, μας βοήθησε ο κόσμος»

Πέτρος Χαριζακλής13 Φεβρουαρίου 2022

Ο Στάθης Τάχατος μετακόμισε στον ΠΑΟΚ το 2013 σε ηλικία 11 ετών και μέχρι το 2016 έκανε πολλά χιλιόμετρα για να προπονείται στις Ακαδημίες του Δικεφάλου. Πλέον συμπληρώνει σχεδόν μια δεκαετία φορώντας το Δικέφαλο στο στήθος και μετά από ένα πέρασμα από τα Τρίκαλα στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, επέστρεψε στην Τούμπα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ Β.

Ο 20χρονος φουλ-μπακ έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-0) και μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο Metrosport.gr.

-Τι σημαίνει μια νίκη σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Ηταν δύσκολο παιχνίδι, δεν έχουμε πολλές μέρες να δουλεύουμε γιατί έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Ο κόουτς μας είπε κάποια πράγματα, μας βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό την Τετάρτη».

-Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο που ήσασταν καλύτεροι;

«Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσαμε να παίξουμε στρωτό ποδόσφαιρο, στο δεύτερο μπήκαμε καλύτερα γιατί θέλαμε τη νίκη και τα καταφέραμε».

-Πόσο βοηθάει η παρουσία του Γκαρσία στα ντέρμπι;

«Πάντα μας λέει να παίζουμε για την ομάδα και να τα δίνουμε όλα. Σε τέτοια ντέρμπι πρέπει να δώσεις τα πάντα για να κερδίσεις. Βλέπουμε πως έπαιζε και ο κόουτς, προσπαθούμε να βγάζουμε το ίδιο πάθος».

-Πόσο σας βοήθησε η κερκίδα;

«Ηταν κάτι ξεχωριστό γιατί τώρα με τον κορωνοϊό δεν έρχεται πολύς κόσμος στο γήπεδο. Μας βοήθησε ο κόσμος, πιστεύω πως ήταν ο 12ος παίκτης και καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο».

-Πως αξιολογείς τη δική σου εμφάνιση;

«Εγώ πάντα προσπαθώ να δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι. Μου βγήκε καλά το παιχνίδι σήμερα, απειλήσαμε αλλά δεν κάναμε γκολ από την πλευρά μου. Αλλά δημιουργήσαμε πολλές φάσεις».

-Τι έχεις να πεις για τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν στην Ελλάδα, με τελευταίο τη δολοφονία του Αλκη;

«Ο Αλκης ήταν συνομήλικός μου, εύχομαι κανείς γονιός να μην ζήσει ό,τι έζησαν οι γονείς του. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στη θέση του, δεν υπάρχει λόγος να ξεχωρίζουμε χρώματα στο ποδόσφαιρο. Μέσα στο γήπεδο μπορεί να υπάρχουν κάποιες αψιμαχίες, είναι λογικό λόγω των πολλών παλμών. Εξω τα λύνουμε όλα. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τις ομάδες, από τις εθνικές ομάδες. Είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.