Τα υπέρ του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ…

Αρις Νικολάκης28 Μαρτίου 2023

Δεν είναι και σύνηθες γεγονός για τον εφετινό ΠΑΟΚ. Ο πονοκέφαλος τού Ραζβάν Λουτσέσκου για περίσσευμα επιλογών ενόψει σημαντικού αγώνα. Σύνηθες είναι, να σπάει το κεφάλι του για ελλείμματα τους.

Κι εδώ μην σπεύσετε, να μας ψέξετε. Πως από τη μία, αναφερόμαστε συχνά σε ελλιπές ρόστερ. Κι από την άλλη; Αναφερόμαστε σε περίσσευμα επιλογών. Έχει μαλλιάσει το χέρι μας, να το γράφουμε αλλά… δεν πειράζει. Άλλη μία δεν βλάπτει. Ίσως μάλιστα να ωφελεί. Η επανάληψη βοηθά στην κατανόηση κι εμπέδωση της θέσης μας. Ο ΠΑΟΚ έχει ελλιπές ρόστερ εφέτος επειδή κυρίως, λείπει από αυτό η ποιότητα. Εάν δεν τού έλειπε… Θα έτρωγαν την σκόνη του. Δεδομένων των υφιστάμενων αναλογιών!

Ο Ρουμάνος προπονητής έχοντας αυτό το περίσσευμα επιλογών (σε ό,τι αφορά την ποσότητα κι ουχί την ποιότητα των παικτών, έτσι;), έχει και την πολυτέλεια… εύπλαστης ενδεκάδας κόντρα στην ΑΕΚ. Μιας ενδεκάδας η οποία θα μπορούσε –και κρατήστε το αυτό - να αιφνιδιάσει τον Ματίας Αλμέιδα. Και να μπλοκάρει την ομάδα του Αργεντινού προπονητή.

Να μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλο μας. Όσο χοντρό και να είναι… Δε μας κρύβει. Οι διεκδικήτριες του εφετινού τίτλου, ήτοι οι big 4, γνωρίζουν η μία την άλλη απ’ έξω κι ανακατωτά! Ως εκ τούτου εύλογα οι προπονητές τους καταφεύγουν σε αγωνιστικές εκπλήξεις, για να διαμορφώσουν χρόνο και χώρο κυριαρχίας…

Αρκεί φυσικά, οι επιλογές τους να δικαιωθούν. Να μην τούς εκθέσουν/. Όπως εξέθεσαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο Α΄ Ημίχρονο του πρόσφατου αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ . Αν και για να λέμε την πάσα αλήθεια… Εκτέθηκαν τα πρόσωπα αυτών των επιλογών. Καθώς με την αλλαγή τους, άλλαξε προς το καλύτερο η ομάδα τους. Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε, να αποδίδουμε τις ελλείψεις του ρόστερ του ΠΑΟΚ σε ποιότητα κι ουχί σε ποσότητα.

Ο ΠΑΟΚ πάντως, στους αγώνες με τις ομάδες των Big 4 οι οποίες προηγούνται στη βαθμολογία απέδειξε πως – πέρα από πληρότητα ποιότητας στο ρόστερ – μετρά η ψυχή και το πνεύμα μιας ομάδας. Και φυσικά, η μαεστρία του πάγκου του.

Αυτά είναι τα υπέρ του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτά είναι πριν από τη σέντρα του αγώνα της Κυριακής στην Τούμπα βεβαίως, βεβαίως. Μετά; Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών.

Σε αυτά όμως, προσθέστε, σας παρακαλούμε, την πανθομολογούμενη καλύτερη αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ. Αιτία του μικρού – επί του παρόντος - μικρού του θαύματος αλλά… Και την ηφαιστειώδη ατμόσφαιρα με την καυτή λάβα της κερκίδας της Τούμπας. Αν κι ακόμη υπό αυτές τις προσθέσεις… Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών θα κρίνουν τον αγώνα. Επιμένουμε εμείς…

ΥΓ 1 : Πως θα χωρέσει - το ερχόμενο Σάββατο - στο «Παλατάκι» ο κόσμος του ΠΑΟΚ; Στην γιορτή για τον «ω Μπάνε, Μπάνε…» Πρέλεβιτς ;

ΥΓ 2 : Μπαμπάδες- μανάδες με παιδιά… Παππούδες- γιαγιάδες με εγγόνια… Θα θέλουν, να είναι όλοι εκεί για τον «ω Μπάνε, Μπάνε…» Πρέλεβιτς !

ΥΓ 3 : Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι… Το κλάμα – ήταν 17 Μαρτίου του 1992, στη Νάντη (Nantes) - του «Έβερεστ» των «Ιμαλαίων» της μπασκετικής ιστορίας του ΠΑΟΚ .

ΥΓ 4 : Η απόδοση τιμής στον «τίγρη» (επιτρέψτε μας, να καυχόμαστε για τα πνευματικά δικαιώματα του τίτλου αυτού) με την απόσυρση της θρυλικής «φανέλας με νούμερο 7», είναι μία απόφαση τιμής. Κι αυτή τιμά ιδιαιτέρως την ΚΑΕ ΠΑΟΚ του Θανάση Χατζόπουλου…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.