Τα βάζουν κάτω στον Αρη...

Γιώργος Στράντζαλης28 Απριλίου 2020

Με το ενδεχόμενο της άμεσης επιστροφής στην… κανονικότητα να φαντάζει πλέον ορατό σενάριο από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης περί σταδιακής άρσης των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στον Αρη προετοιμάζονται για τη δική τους επιστροφή. 

Σε αυτό το πλαίσιο συζήτησαν τηλεφωνικά εχθές ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Άγγελο Χαριστέα κι όπως αποφάσισαν, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, την ερχόμενη εβδομάδα ο πρώτος θα έρθει στη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντηθεί (και) με τον Μίκαελ Ένινγκ. Ο τελευταίος ναι μεν λειτουργεί ενεργά στις κινήσεις του μεταγραφικού σχεδιασμού και λειτουργεί σαν προπονητής της ομάδας και για τη νέα σεζόν, αλλά είναι γνωστό πως δεν έχει υπογράψει ακόμη συμβόλαιο.

Η χθεσινή συζήτηση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ με τον sports director της ομάδας επικεντρώθηκε στον αγωνιστικό τομέα και κυρίως στις ενέργειες διασφάλισης που απαιτείται να γίνουν από την πλευρά του Θόδωρου Καρυπίδη με φόντο τη διαφαινόμενη επανέναρξη του Πρωταθλήματος αλλά και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι, ακόμα και το οικονομικό, βασικό προαπαιτούμενο για την επίτευξη συμφωνιών. Είτε μιλάμε για ανανεώσεις, είτε για μεταγραφές, ακόμα και για τυχόν αποδεσμεύσεις που θα εισηγηθούν οι αρμόδιοι.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κι εφόσον ανακοινωθεί η άρση των περιοριστικών μέτρων, την ερχόμενη εβδομάδα ο Θόδωρος Καρυπίδης υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ούτως ώστε να έχει ευρεία συνάντηση παρουσία και του Μίκαελ Ένινγκ. Τόσο για την επικύρωση της συμφωνίας με τον Γερμανό προπονητή για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όσο και για το πλάνο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Είναι γνωστό άλλο ότι με βάση τα συμβόλαια που λήγουν και τις προθέσεις των ιθυνόντων του αγωνιστικού τμήματος, το καλοκαίρι θα χρειαστεί ολικό λίφτινγκ για το χτίσιμο μιας νέας ουσιαστικά ομάδας. Βέβαια, βασικά προϋπόθεση είναι να λυθεί το ζήτημα της απαγόρευσης μεταγραφών το οποίο επέβαλε στους κιτρινόμαυρους από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το μεγάλο εμπόδιο της FIFA για τον Αρη

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει να ξεπεράσει ο Αρης στην προσπάθεια οργάνωσης της επόμενης μέρας, είναι το απαγορευτικό της FIFA το οποίο «κουβαλάει» από τον περασμένο Ιανουάριο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία κρατάει εδώ και καιρό στα χέρια της το σκεπτικό, έχοντας παράλληλα επαφή με την ΕΠΟ η οποία τάχτηκε υπέρ του Αρη υπερασπιζόμενη τη θέση του. Οτι δηλαδή οι οφειλές ανήκουν στην παλιά εταιρεία. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η UEFA από την πλευρά της ζήτησε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από τους κιτρινόμαυρους (μέσω πάντα της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ), σχετικά με τα δύο νομικά πρόσωπα. Δηλαδή την παλιά ΠΑΕ -στην οποία ανήκουν τα χρέη- και στην νέα, με τα οποία αποδεικνύεται και ο διαχωρισμός των δύο εταιριών. Άρα αυτόματα και των υποχρεώσεών τους. Θυμίζουμε ότι κάτι παρόμοιο είχε ζητήσει και ο κ. Δημητρίου σε σχέση με την αδειοδότηση της ομάδας και τον διαχωρισμό παλιάς και νέας ΠΑΕ. Αυτά τα στοιχεία θα στείλει ο Υπεύθυνος Αδειοδότησης στην ΟΥΕΦΑ ώστε να αναγνωρίζεται η εκκρεμοδικία στο όλο θέμα και να περιμένει ο Αρης την τελική λύση του ban.

Το θέμα έχει να κάνει και με την αδειοδότηση- ώστε να μην επηρεαστεί, αλλά κατ' επέκταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην FIFA μεταγενέστερα, αν και εκεί υπάρχει η κυβερνητική δέσμευση ότι θα ενταχθεί στο μνημόνιο συνεργασίας. Αν η UEFA αποδεχθεί τις θέσεις Αρη και ΕΠΟ ζήτημα με την αδειοδότηση δεν θα υπάρχει, αλλά και θετικότερο θα είναι το κλίμα σε σχέση με το ban για το οποίο ακόμα δεν υπάρχει απόφαση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.