Και τώρα... τρέχει: Όλα τα σενάρια για την Εθνική ομάδα μπάσκετ

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2022

Tην τρίτη της ήττα στον 9ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 γνώρισε η Εθνική Ελλάδος κόντρα στην Λετονία στο Ηράκλειο. Η ήττα αυτή μπορεί να μην είναι σε καμία περίπτωση καταδικαστική, όμως πλέον χρειάζεται προσοχή για να μην χαθεί ο σημαντικός στόχος μιας ακόμη παρουσίας σε Μουντομπάσκετ.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Δευτέρα (14/11) εκτός έδρας το Βέλγιο σε έναν αγώνα που θα έχει στην διάθεσή της κάποιους από τους «ευρωλιγκάτους» των ελληνικών ομάδων (θα τεθούν στη διάθεση του Ιτούδη ο Μποχωρίδης και ο Καλαϊτζάκης, όχι όμως ο Παπαγιάννης), όσο και τον Νικ Καλάθη της Φενέρμπαχτσε, ο οποίοι εν μέσω των δυσκολιών που δημιουργεί το καλεντάρι, θα δώσουν το παρών. Σε περίπτωση λοιπόν που την ερχόμενη αγωνιστική επικρατήσουν τα φαβορί, δηλαδή η «επίσημη αγαπημένη» των Βέλγους και η Σερβία των Τούρκων, τότε η Ελλάδα προκρίνεται και μαθηματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Στην περίπτωση που κερδίσει η Ελλάδα, όμως νικήσει και η Τουρκία την Σερβία, τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ψάξει τουλάχιστον μία νίκη στα τελευταία δύο ματς με Σερβία και Λετονία για να μην περιμένει άλλα αποτελέσματα. Αν κάνει το 0/2 τότε θα θέλει η Τουρκία να κάνει το πολύ μία νίκη, μιας και υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Η Ελλάδα ακόμα και με ήττα την Δευτέρα όμως έχει το πάνω χέρι καθώς θα υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Τουρκία (η Ελλάδα έχει 2/2 απέναντί της) αλλά και με το Βέλγιο σε περίπτωση πάντα που οι 17 πόντοι με τους οποίους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κερδίσει τους Βέλγους στο πρώτο παιχνίδι τον Αυγουστο δεν καλυφθούν με μια βαρύτερη ήττα. Επομένως εάν η Ελλάδα χάσει από το Βέλγιο και η Σερβία νικήσει την Τουρκία, οι Σέρβοι θα ανέβουν στο 5-3 και απο πίσω θα ισοβαθμήσουν Ελλάδα και Βέλγιο, ενώ εάν η Τουρκία νικήσει στο Βελιγράδι θα υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία με 4-4 από Σερβία, Ελλάδα, Τουρκία και Βέλγιο. 

Αν η Ελλάδα ηττηθεί την Δευτέρα όμως με πάνω από 17 πόντους, τότε θα πρέπει να κάνει μια νίκη παραπάνω από το Βέλγιο στα εναπομείναντα ματς και ταυτόχρονα να κυνηγήσει είτε τη Σερβία (την υποδέχεται στην 5η αγωνιστική), είτε την Τουρκία.

Τα αποτελέσματα

Ελλάδα – Λετονία 60-80
Τουρκία – Βέλγιο 86-52
Μεγάλη Βρετανία – Σερβία 68-74

Η βαθμολογία στον όμιλο

Λετονία 6-1
Σερβία 4-3
Ελλάδα 4-3
Τουρκία 3-4
Βέλγιο 3-4
Μεγάλη Βρετανία 1-6

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (14/11)

Λετονία – Μεγάλη Βρετανία 19:30
Σερβία – Τουρκία 21:00
Βέλγιο – Ελλάδα 21:30

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (24/2)

Τουρκία – Λετονία
Μεγάλη Βρετανία – Βέλγιο
Ελλάδα – Σερβία

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (27/2)

Σερβία – Μεγάλη Βρετανία
Βέλγιο – Τουρκία
Λετονία – Ελλάδα

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.