Τα βασικά «θέλω» για ένα πρωταγωνιστή Αρη

Γιώργος Στράντζαλης20 Αυγούστου 2020

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Μία εβδομάδα προετοιμασίας στα 3-5 Πηγάδια συμπληρώνει σήμερα ο Αρης. Ασφαλώς το διάστημα για να προκύψουν ασφαλείς συμπεράσματα είναι μικρό, πόσο δε μάλλον όταν η αναφορά γίνεται για μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα στον βασικό της κορμό, νέα αγωνιστική φιλοσοφία (4-3-3) κι έναν προπονητή ο οποίος καλείται να βάλει την σφραγίδα του και όχι να διαχειριστεί μία κατάσταση που βρήκε, όπως δηλαδή συνέβη στο προηγούμενο διάστημα. 

Από την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας ωστόσο, έχουν αρχίσει να φαίνεται τα βασικά του “θέλω” για τη δημιουργία ενός Αρη-πρωταγωνιστή. Απ’ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στο Βέρμιο τα βασικά ζητούμενα για τον Γερμανό, είναι τα εξής: 

1) Η ομάδα του να είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό προϋποθέτει κατοχή μπάλας και γρήγορες εναλλαγές το πολύ με δύο επαφές και σωστές μεταβιβάσεις. Εξ ου και η ατάκα του.. “αν θέλετε να παίξετε σπουδαία, πρέπει να πασάρετε καλά". 

2) Εξίσου σημαντικό είναι η επικοινωνία στο γήπεδο. Αυτό επιδιώκει μέσα από τις προπονήσεις, όπου πολλές φορές ζητάει από τους παίκτες να φωνάζουν το όνομα του παίκτη όπου στοχεύουν για να πασάρουν. Έτσι κάποια στιγμή θα φτάσει στη φάση των αυτοματισμών. 

3) Η διαρκή κίνηση στον χώρο αποτελεί επίσης απαίτηση. Ετσι επιτυγχάνονται άλλωστε οι αλληλοκαλύψεις, τα στηρίγματα, το ομαδικό πρέσινγκ, όταν έχει την μπάλα ο αντίπαλος, και η δημιουργία των κατάλληλων χώρων προς την αντίπαλη άμυνα για γρήγορη μετάβαση. 

Ο Γερμανός ζητάει κινήσεις και γρήγορη κυκλοφορία, είτε κάθετα, είτε διαγώνια. Τα παραπάνω αποτελούν μια πρώτη ανάγνωση των σκέψεών του για τη δημιουργία του νέου Αρη. Όσο περνάει το διάστημα, όμως, και με τις προσθετικές κινήσεις κορμού που θα γίνουν στις επόμενες ημέρες, τόσο οι απαιτήσεις θα αυξάνονται μέχρι να επιτευχθεί το… τέλειο. Όπως το έχει στο μυαλό του ο Ένινγκ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.