Tα τσιτάτα για τον Τελικό και η ανάγκη να βγάλει αντίδραση ο Αρης

Βασίλης Μάστορας17 Απριλίου 2024

Ο Αρης δεν έχασε απλώς, αλλά απογοήτευσε προχθές το βράδυ στην «ΟPAP Arena”. To είχα επισημάνει προσφάτως, ότι «ο Τελικός δεν μπορεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για την απόδοση του Αρη στα πλέι οφ». Απ’ ότι φαίνεται όμως οι «κίτρινοι», για επικοινωνιακούς και μόνον λόγους, μετά από τις αγωνιστικές τραγωδίες όπως οι προχθεσινή, βάζουν στο κάδρο τον Τελικό προκειμένου να «χρυσώσουν» το χάπι.

«Κοιτάμε να διαχειριστούμε τους παίκτες για τον τελικό. Ξέρω την ομάδα μου. Μας δίνονται ευκαιρίες να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Ξέρω όμως τις δυνατότητες της ομάδας και ξέρω πώς θα παίξουμε στον Τελικό» δήλωσε ο Μάντζιος μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών που υπόσχονταν «πάθος και αυταπάρνηση» στον Τελικό.

Εχω την άποψη ότι ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι μία άλλη κουβέντα, από τους αγώνες των πλέι οφ. Κάτι ακόμη που είχα επισημάνει ήταν ότι το ζήτημα δεν είναι πόσους αγώνες θα χάσει ο Αρης στο μίνι Πρωτάθλημα, αλλά το πώς θα τους χάσει. Γιατί άλλη αίσθηση δημιούργησε η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης» και άλλη αυτές από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Όπως είναι διαφορετικό να τερματίσει ο Αρης στο Πρωτάθλημα λίγους μόνο βαθμούς πίσω από την 4η ή την 3η ομάδα και διαφορετικό να έχει 15 ή 20 βαθμούς διαφορά.

Αυτά είναι τα ζητήματα που θα πρέπει να απασχολούν τους «κίτρινους», γιατί θα βρεθούν να κυνηγούν τις εξελίξεις, αν τελικώς η Stoiximan Super League υλοποιήσει τη σκέψη τα πλέι οφ για τον Πρωταθλητή να γίνονται μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου και όχι των έξι πρώτων. Μία τέτοια εξέλιξη θα ενοχλήσει, όπως ενόχλησε και η δημιουργία του Conference League, καθώς η ΟΥΕΦΑ ήθελε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στις δικές της διοργανώσεις.

Υπάρχει όμως και ένας πρόσθετος λόγος που δεν θα πρέπει προπονητής και ποδοσφαιριστές του Αρη να «κρύβονται» πίσω από τον… Τελικό. Είναι η ανάγκη η ομάδα να βρίσκεται σε εγρήγορση και να έχει αγωνιστικό ρυθμό βαδίζοντας προς τη μητέρα των μαχών.

Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει το Πρωτάθλημα και σε κάθε αγώνα βρίσκεται στα «κόκκινα», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όταν θα φθάσει η ημέρα του Τελικού δε θα είναι αθλητικά και ψυχικά έτοιμος.

Πιστεύω ότι θα ήταν φρόνιμο το ίδιο να κάνει και ο Αρης χωρίς να αναζητά δικαιολογίες για τις μέτριες εμφανίσεις του. Ούτε το ροτέϊσον μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Ποδοσφαιριστές με ταλέντο και εμπειρίες είναι οι Φετφατζίδης, Ανσαριφάρντ, Μοντόγια, Ρόουζ οπότε ποιος είναι ο λόγος που «κόλλησαν» στη μετριότητα στον αγώνα με την ΑΕΚ; Τόση μετριότητα που είχε ως αποτέλεσμα ο Αρης να έχει μία όλο κι όλα σοβαρή τελική προσπάθεια. Μήπως τελικά θα πρέπει ο Ακης Μάντζιος να αναζητήσει και αλλού τις αιτίες για τον αγωνιστικό καταποντισμό του Αρη; Γιατί το ότι ο Τελικός απορροφά την ενέργεια των ποδοσφαιριστών του Αρη, είναι η εύκολη λύση. Απέχει όμως κάτι περισσότερο από έναν μήνα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.