Τα τετ α τετ του Μάντζιου και ο Ματέο

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Νοεμβρίου 2021

Οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές συμπεριλαμβάνεται στην επικοινωνιακή «τακτική» του Ακη Μάντζιου και στο σχέδιο προετοιμασίας της ομάδας του πριν από ένα παιχνίδι, αυτές όμως ήταν περισσότερες και πιο έντονες στο διάστημα της εβδομάδας προετοιμασίας ενόψει του ντέρμπι.

Αυτό, προφανώς, κρίθηκε απαραίτητο έπειτα από τον εντός έδρας διασυρμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα και βάσει των συμπερασμάτων που κατέγραψε ο έμπειρος τεχνικός. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Ακης Μάντζιος συζήτησε με παίκτες οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί στο ύψος των απαιτήσεων μεταξύ των οποίων ήταν οι Χουάν Ιτούρμπε, Αμπουμπακάρ Καμαρά, αναζητώντας τον τρόπο σκέψης τους και κυρίως τους λόγους της αγωνιστικής κάμψης τους. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε, είναι γνωστό ότι επενδύει στην επικοινωνία με τους παίκτες και κυρίως στην ξεκάθαρη σχέση με όλους. Εκτιμά ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη λήψη αποφάσεων και την επιβολή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης μέσα από τις επιλογές για το βασικό σχήμα. Σαφέστατα, αυτές οι συζητήσεις αποσκοπούν και στην ψυχολογική στήριξη των παικτών.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις για το βασικό σχήμα στην Τούμπα, αυτές δεν έχουν καταληκτικό χαρακτήρα. Χθες, ο Ματέο Γκαρσία προπονήθηκε σε πιο έντονο ρυθμό , συμμετέχοντας σε μέρος της προπόνησης, δεν ένιωσε ενόχληση και πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στην αποστολή της ομάδας στο ντέρμπι. Αν θα είναι στο αρχικό σχήμα, θα φανεί στη σημερινή τελευταία προπόνηση όπου θα δοκιμάσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. 

Ο Ακης Μάντζιος δεν ανήκει στη συνομοταξία των προπονητών που χρησιμοποιούν στην 11αδα, παίκτη ο οποίος έχει χάσει σημαντικό μέρος της προετοιμασίας, αλλά η πρόθεσή του να περιμένει τον Αργεντίνο επιθετικό δείχνει ότι αυτή η σκέψη δεν έχει εγκαταλειφθεί καθώς επίσης και ότι θεωρεί τον Ματέο Γκαρσία ως τον πλέον κατάλληλο για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Φακούντο Μπερτόγλιο. Δεν σημαίνει όμως ότι έχει αφήσει το πλάνο συνύπαρξης των Ντιαγέ, Τζέγκο και Λούκας Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς ο Ματέο Γκαρσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα άκρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.