Τα τέσσερα σημεία στο πλάνο πρόκρισης που έχει σχεδιάσει ο Λουτσέσκου -«Ετσι θα γράψουμε ιστορία»

Κώστας Πετρωτός13 Απριλίου 2022

Ο ΠΑΟΚ έκανε sold out (το πρώτο μετά από δύο χρόνια και συγκεκριμένα μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στις 23 Φεβρουαρίου 2020), εξαντλώντας μέσα σε τρεις ώρες τα περίπου 20.000 εισιτήρια που βγήκαν ηλεκτρονικά προς διάθεση. 

Τα νέα έφτασαν και μέχρι τους παίκτες που εισέπραξαν την δίψα του κόσμου για την πρόκριση, ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το “ο κόσμος την δουλειά του και εμείς την δική μας”.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εδώ και μέρες φροντίζει να έχει την ομάδα του απόλυτα αφοσιωμένη στο πλάνο που θέλει να εφαρμόσει αύριο βράδυ κόντρα στην Μαρσέιγ και πέρα από την επιθετική και αμυντική τακτική που δοκίμασε και χθες, γνωρίζει ότι το σημαντικότερο είναι αυτό που έχει χαρακτηρίσει κλειδί: η ψυχολογική προετοιμασία.

Για τον Ρουμάνο τεχνικό, υπάρχουν τέσσερα βασικά σημεία στα οποία θέλει να εστιάσει.

Το πρώτο είναι η αυτοσυγκέντρωση και αυτό που ζητά από τους παίκτες του είναι να μην χάνουν ούτε… δευτερόλεπτο το μυαλό τους από το ματς. Ενα δεύτερο στοιχείο είναι η υπομονή, καθώς όπως λέει τις τελευταίες μέρες “το γκολ μπροστά θα έρθει, πρέπει όμως να έχουμε υπομονή, μην δώσουμε δικαιώματα πίσω”. 

 Φυσικά, χρειάζεται και καθαρό μυαλό, έτσι ώστε οι γηπεδούχοι να αξιολογήσουν σωστά τις στιγμές στο παιχνίδι και κυρίως πότε θα τους δοθούν οι ευκαιρίες να χτυπήσουν που δεν πρέπει να χαθούν.

Και το τελευταίο βασικό στοιχείο που πρέπει να κουβαλούν οι παίκτες του είναι το πάθος να διεκδικήσουν κάθε μπάλα, να παλέψουν σε κάθε μονομαχία. Σε ό,τι αφορά στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει αύριο, ο Λουτσλέσκου έχει προβληματισμό για την μεσαία γραμμή και κυρίως αν πρέπει να στηριχθεί στην τριάδα Ντόουγκλας, Κούρτιτς, Ελ Καντουρί που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο στο Βελοντρόμ.

Το σημερινό πρόγραμμα και η Μαρσέιγ

Ο ΠΑΟΚ θα κάνει την τελευταία προπόνησή του στις 11 στην Νέα Μεσημβρία και στις 14:15, Λουτσέσκου και Ελ Καντουρί θα μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου. Η Μαρσέιγ, από την άλλη, θα προπονηθεί στην Μασσαλία και θα ταξιδέψει μετά.

Η συνέντευξη Τύπου θα γίνει στις 19:00 και θα μιλήσει ο βοηθός του (τιμωρημένου) Σαμπάολι, Χόρχε Ντεσιό, ενώ τους ποδοσφαιριστές θα εκπροσωπήσει ο Στιβ Μανταντά.

Στην αποστολή της Μαρσέιγ δεν θα υπάρχουν σίγουρα οι τιμωρημένοι Ζέρσον, Καμαρά και Ντιένγκ, οι τραυματίες Μπαλέρντι, Ντε Λα Φουέντε και μένει να φανεί τι θα γίνει με Τσαλέτα-Τσαρ και Μπακαμπού, ενώ όλες οι πληροφορίες και ένα τιτίβισμα του Πολωνού, δείχνουν ότι ο Μίλικ θα βρεθεί στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.