Τα στοιχήματα του Ρουμάνου…

Αρις Νικολάκης30 Ιουλίου 2021

Είτε με Σεμπάστιαν Τζοβίνκο, είτε δίχως Σεμπάστιαν Τζοβίνκο… Ο ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένος – που λέει ο λόγος – να στοχεύσει και να διεκδικήσει: Πρωτάθλημα, Κύπελλο (ήτοι τη συνήθεια η οποία εξελίχθηκε σε λατρεία) και προκρίσεις στην Ευρώπη.

Άποψη περί του Ιταλού παίκτη και δεν έχουμε και φυσικά, δεν εκφράζουμε. Όταν όμως, ο Ρουμάνος προπονητής του Κυπελλούχου «βάζει το χέρι του στη φωτιά» γι’ αυτόν… Τι να πούμε εμείς; Τι να πουν όλοι; Όλοι κατά κανόνα. Εξαίρεση; Ο Ιβάν Σαββίδης. Τούτο δε, επειδή αυτός θα βάλει το χέρι του όχι στη φωτιά αλλά στην τσέπη του πάλι, βαθιά!

Θεωρούμε πάντως, πως δεν πρέπει να περιστρέφεται όλος ο ΠΑΟΚ – όπως θεωρούμε πως περιστρέφεται – γύρω από τη μεταγραφή του Σεμπάστιαν Τζοβίνκο. Δεν υποτιμούμε την αξία του αλλά… Ο χρόνος τρέχει. Κι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια, να περιμένει. Αν και για να επιμένει τόσο πολύ η ελληνική ομάδα, η μεταγραφή του Ιταλού παίκτη δεν είναι απίθανη. Πιθανή είναι.

Κι εδώ γνωρίζουμε καλά πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου δε μένει σε αυτήν τη μεταγραφή. Με άλλα λόγια; Δεν εξαρτά την πορεία της προετοιμασίας του Κυπελλούχου από αυτήν. Εν τούτοις κι αυτός, ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο όπως κι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αλλά κι ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι στοιχήματα του Ρουμάνου προπονητή.

Εάν κι εφ’ όσον – ένα υποθετικό συλλογισμό επιχειρούμε – δεν ερχόταν στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δε θα ήταν αυτοί στο ρόστερ του. Έτσι τουλάχιστον, ψυχανεμιζόμαστε εμείς. Ο εκ Μαρόκου κι ο εκ Σουρινάμ παίκτες είναι απαιτήσεις του εκ Ρουμανίας προπονητή. Και δε θυμόμαστε να ακολούθησε ο ΠΑΟΚ τόσο πιστά τις απαιτήσεις ενός προπονητή του. Απαίτηση είναι κι ο εξ Ιταλίας – μέσω Σαουδικής Αραβίας - αναμενόμενος παίκτης.

Κι ορθά έπραξε ο ΠΑΟΚ. Λαθεμένα ο ΠΑΟΚ – κι κάθε ομάδα του ανώτατου για την Ελλάδα, επιπέδου του – δεν θα το έπραττε. Οι μεταγραφές είτε ερήμην του προπονητή, είτε δίχως την έγκριση του… Βλάπτουν σοβαρά την υγεία κάθε ομάδας. Κι η υγεία του ΠΑΟΚ – όπως και κάθε ομάδας – έχει βλαφθεί πολλάκις από τέτοιες μεταγραφές. Κατά κανόνα, τουλάχιστον…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου λοιπόν, επενδύει στον Ομάρ Ελ Καντουρί, στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και θα επενδύσει άμα τη αφίξει του στον Σεμπάστιαν Τζοβίνκο. Τούς ξέρει και τους εμπιστεύεται. Οι δυο παρόντες κι ο ένας… μέλλοντας θα είναι «κλειδιά» για την ανέγερση του νέου ΠΑΟΚ. Και καθώς υπεύθυνος κι υπόλογος για την ανέγερση του νέου ΠΑΟΚ είναι ο Ραζβάν Λουτσέκου οι φίλοι του «δικέφαλου» οφείλουν σαφέστατα, να σεβαστούν τις επιλογές του. Πέρα από το να ευχηθούν, να δικαιωθούν. Να κερδίσει δηλαδή, τα στοιχήματα του. Κι οι αποδόσεις – δίχως οι προηγούμενες να εγγυώνται τις επόμενες – σε αυτά είναι υπέρ του!

Με την καθαρή εξήγηση – όπως αναφέραμε και χθες – ζωή στον ΠΑΟΚ υπάρχει και θα υπάρχει δίχως τον Σεμπάστιαν Τζοβίνκο. Η μεταγραφή του οποίου βέβαια, κατά τον Ραζβάν Λουτσέσκου, θα αλλάξει τα δεδομένα του Κυπελλούχου.

ΥΓ 1: Μήπως να θεωρήσουμε στοίχημα του Ρουμάνου προπονητή του Κυπελλούχου και τον Άντερσον Εσίτι; Μήπως;

ΥΓ 2: Μήπως υπάρχει φως στην περίπτωση του Μουσά Ουαγκέ; Μήπως;

ΥΓ 3: Εάν κι εφ’ όσον οι εμβολιασμένοι αντιδράσουν, όπως δρουν οι ανεμβολίαστοι… Θα χυθεί αίμα στην Ελλάδα; Έλεος. Ψυχραιμία πατριώτισσες και πατριώτες! Μην βγάλουμε τα μάτια μας, με τα ίδια μας τα χέρια…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.