Τα στοιχήματα που έχει να κερδίσει ο Λουτσέσκου με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Ιουνίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Το μυστήριο διαλευκάνθηκε. Ο Λουτσέσκου θέλει δυο-τρεις μεταγραφές όχι γενικά, αλλά σε πρώτη φάση. Θέλει να έχει αυτούς τους δυο-τρεις νέους παίκτες στην έναρξη της προετοιμασίας με την πεποίθηση ότι θα καλύψουν βασικά κενά που διαπίστωσε ότι υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, θα περιμένει τον Αύγουστο για να πάρει κι άλλους, καλούς, από αυτούς που μέχρι τότε δεν θα έχουν υπογράψει σε άλλες μεγάλες ομάδες. Γιατί, κακά τα ψέματα. Αυτή την εποχή, η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, εντελώς... αντιτουριστικός όμως για αξιόλογους ποδοσφαιριστές.

Μέχρι τότε, ο Λουτσέσκου έχει να κερδίσει αρκετά στοιχήματα. Πρώτα-πρώτα, πρέπει να “σετάρει” στη φιλοσοφία του παίκτες που δεν τον γνωρίζουν. Υστερα, να “δέσει” την ομάδα και να “δεθεί” και ο ίδιος μαζί της, δημιουργώντας μια αγαπημένη και ταυτόχρονα παθιασμένη οικογένεια, όπως το συνηθίζει. Ακόμη, να… ξανακάνει ποδοσφαιριστές κάποιους που, για διάφορους λόγους, έχουν μείνει πίσω και ίσως ούτε οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορούν να ξαναβρούν τον καλό εαυτό τους.

Πρώτος και… χειρότερος ο Καγκάβα. Οι ολιγόλεπτες συμμετοχές του από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικές. Ο Ρουμάνος, όμως, τον εκτιμά και τον πιστεύει. Αν κατορθώσει να τον συνεφέρει αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ θα έχει κάνει μια πολύ καλή μεταγραφή.

Εξίσου εκτιμάει και τον Μπίσεσβαρ. Πρέπει να τον “φρεσκάρει”, να ανανεώσει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και, κυρίως, να τονώσει την αυτοεκτιμήσή του.

Ο Ουάρντα είναι μια κατηγορία μόνος του. Την προηγούμενη φορά ο Λουτσέσκου απέτυχε μαζί του. Εφ’ όσον πέτυχε ο Γκαρσία, τώρα είναι υποχρεωμένος να πετύχει κι αυτός.

Ενα άλλο ζήτημα είναι ο Μουργκ. Εχει, τελικά, να δώσει; Θα το παλέψει ο Ρουμάνος και βλέπουμε.

Αλλά και ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι επίσης ένα ενδιαφέρον στοίχημα. Οταν καθόταν κάτω από τα δοκάρια, φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ παίζει χωρίς τερματοφύλακα. Ο Λουτσέσκου τον ξέρει καλά, τον πιστεύει και θα προσπαθήσει να τον ξανακάνει χρήσιμο.

Πεσμένος ήταν στα περισσότερα φετινά παιχνίδια ο Ελ Καντουρί. Ο Ρουμάνος είπε ότι θέλει να μείνει, άρα θα ποντάρει πάλι σ’ αυτόν και μακάρι να τον ανεβάσει επίπεδο.

Ενδιαφέρον έχει, φυσικά, να δούμε ποιους δεν υπολογίζει ο Λουτσέσκου. Νομοτελειακά θα φύγουν αρκετοί, γιατί το ρόστερ είναι μεγάλο, μεταγραφές θα γίνουν σίγουρα πέντε-έξι, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει στη διάθεσή του από 26 έως, το πολύ, 28 παίκτες.

ΥΓ. Επίσης, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από τους 28 θα είναι νεαροί, βγαλμένοι από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Αυτό πολύ το φοβάμαι...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.