Άρης: Τα sold out δεν είναι αρκετά

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Μαρτίου 2021

Οταν το παρόν φοβίζει περισσότερο από το μέλλον, είναι αδύνατο να επικεντρώσεις το βλέμμα σου σε κάτι πιο μακρινό από αυτό που έχεις μπροστά σου. Αυτό κάνει και ο Αρης με τη συμπαράσταση των φιλάθλων του οι οποίοι για 3η φορά έκαναν sold out προσφέροντας και πάλι οικονομική ανάσα σε μια εποχή όπου δεν υπάρχουν έσοδα για την ΚΑΕ.

Αυτό που συμβαίνει είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό καθώς πρόκειται για αγώνες οι οποίοι διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Η αλήθεια είναι ότι η στήριξη από το φίλαθλο κοινό της ομάδας είναι ό,τι απέμεινε για την ΚΑΕ καθώς δεν υπάρχουν άλλοι τρόπο άντλησης χρημάτων. Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι δεσμευμένα, ενώ σε εμπορικό επίπεδο όσοι στηρίζουν (κατά ένα συντριπτικό ποσοστό) είναι επιχειρηματίες οι οποίοι πρόσκεινται στον Αρη και σε μια εποχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς δεν λειτουργούν. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε η πλατφόρμα αγοράς μεμονωμένων εισιτηρίων (στη viva) καθώς ήταν ο μοναδικός τρόπος άντλησης χρημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί άνω των 14.000 εισιτηρίων, αριθμός ο οποίος ανταποκρίνεται σε 3ο sold out. Καθένα από αυτά αποφέρει στην ΚΑΕ ένα ποσό περί των 20.000 ευρώ καθώς οι τιμές των εισιτηρίων είναι 5 και 10 ευρώ.

Είναι προφανές ότι τα χρήματα που θα αντληθούν μέσα από την εντυπωσιακή αφοσίωση του κόσμου θα δώσουν απλά κάποιες ανάσες στην ΚΑΕ ούτως ώστε να προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της απέναντι στους τωρινούς παίκτες. Κι αυτό θα γίνει καθώς οι άνθρωποι της ΚΑΕ θέλουν να μειώσουν το ποσό της οφειλής (κυρίως) απέναντι στους Ελληνες. Γενικώς όμως, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την αγορά εισιτηρίων είναι αδύνατο να βάλει τον Αρη σε ασφαλές μονοπάτι. Με το τέλος της τρέχουσας σεζόν κι εφόσον δεν υπάρξει αρνητικό απρόοπτο, ως οργανισμός ο Αρης θα πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα η οποία προμηνύεται ακόμη δυσκολότερη διότι θα ισχύσουν οι κανόνες αδειοδότησης καθώς επίσης και γιατί οι πληρωμές που δεν έγινα στο προηγούμενο διάστημα (αναπόφευκτα) θα επιστρέψουν στην καθημερινότητα της εταιρίας.

Προς το παρόν, οι «κίτρινοι» δεν έχουν την πολυτέλεια ενασχόλησης με το μέλλον, επικεντρώνουν στο παρόν και στον αγώνα με τη Λάρισα τον οποίον πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν για να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση σε ότι αφορά την παραμονή. Στην πραγματικότητα, είναι η μία από τις τρεις νίκες που θα πρέπει να κάνουν για να νιώσουν σίγουροι, αν και στην παρούσα φάση κανείς δεν γνωρίζει πού θα τοποθετηθεί ο πήχης της επιβίωσης. Το θετικό είναι ότι απέναντι στη Λάρισα ο Σάββας Καμπερίδης υπολογίζει σε όλους τους παίκτες καθώς στη χθεσινή προπόνηση συμμετείχαν και οι Μίλαν Μιλόσεβιτς, Διαμαντής Σλαφτσάκης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.