Ισπανία: Κίνδυνος για αποκλεισμό από EURO και Champions League

Metrosport Team26 Απριλίου 2024

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στο ισπανικό ποδόσφαιρο, με την υπόθεση του Λουίς Ρουμπιάλες να αποτελεί το... κερασάκι στη τούρτα. Και αυτό, καθώς ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση κατά της Τζένι Ερμόσο, λόγω του μη συναινετικού φιλιού που της έδωσε τον περασμένο Αύγουστο μετά την κατάκτηση του γυναικείου παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία.

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει εκτροχιαστεί, με τη κυβέρνηση της Ισπανίας να παίρνει στα χέρια της τα ηνία του εγχώριου ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η ομοσπονδία της χώρας βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα υπό κυβερνητική παρακολούθηση, μια απόφαση πρωτόγνωρη η οποία ενδέχεται να επιφέρει μεγάλα «χτυπήματα» για το ποδοσφαιρικό περιβάλλον της Ισπανίας.

«Η ισπανική κυβέρνηση υιοθέτησε αυτή την απόφαση προκειμένου να επανορθώσει τη σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η RFEF, ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να ξεκινήσει μία διαδικασία ανανέωσης, μέσα σε κλίμα σταθερότητας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού, το οποίο αποτελεί όργανο του Υπουργείου Αθλητισμού της Ισπανίας.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ της  «AS» αναφέρει πως παρά τη συνάντηση που είχε η ομοσπονδία με την FIFA, η UEFA δεν είναι καθόλου θετική και σύμφωνη με την κυβερνητική παρέμβαση. Επιπροσθέτως, οι Ισπανοί αναφέρουν ότι η UEFA δεν συμφωνεί με την κυβερνητική παρέμβαση και δεν αποκλείεται να λάβει δραστικά μέτρα και να «πληγώσει» ακόμα περισσότερο την χώρα, αποκλείοντας τις ομάδες αλλά και την εθνική από τις διοργανώσεις της!

Σε κάθε περίπτωση, αν αποδειχθεί ότι η πολιτική παρέμβαση είναι παράνομη και δεν συνάδει με το καταστατικό της, τότε η UEFA θα προχωρήσει σε δραστικές κινήσεις και θα αποκλείσει τα μεγάλα κλαμπ της La Liga από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την εθνική ομάδα της Ισπανίας από το Euro!

Ωστόσο, η κυβέρνηση προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι οι ομάδες της χώρας δεν θα κινδυνεύσουν με κανέναν αποκλεισμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.