Τα σενάρια για Πούκι και η αληθινή διάστασή τους

Κώστας Πετρωτός07 Δεκεμβρίου 2021

Τις τελευταίες μέρες έχουν προκύψει δημοσιεύματα από το εξωτερικό (κυρίως μέσω της ειδικής κατηγορίας φημών του tramsfermarkt) ότι ο ΠΑΟΚ φλερτάρει ξανά με τον Τεέμου Πούκι. Για όσους έχουν ξεχάσει τι είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2018, απλά να θυμίσουμε ότι ο ύψους 1.80μ. Φινλανδός (ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Μίχελ) ήταν μαζί με τον Ακπομ οι δύο βασικές επιλογές του ΠΑΟΚ για την θέση του φορ και τελικά προτιμήθηκε ο Νιγηριανός.

Ο 31χρονος σήμερα Πούκι πήγε στην Νόριτς, συμπαίκτης πλέον με τον Γιαννούλη και τον Τζόλη, και σε 142 ματς έχει σημειώσει 72 γκολ και έχει μοιράσει 17 ασίστ. Από τα 2 εκατομμύρια χρηματιστηριακής αξίας το καλοκαίρι του 2018, εκτοξεύθηκε στα 7 πλέον στην Αγγλία κι αυτό είναι ένα στοιχείο που τον κάνει να μοιάζει απλησίαστος για τον ΠΑΟΚ. 

Ωστόσο, δύο συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στην περίπτωσή του θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, αρκεί, βέβαια, ο Ιβάν Σαββίδης να μπει ξανά δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, γνωρίζοντας ότι λήγουν αρκετά συμβόλαια. Ποια είναι αυτά; Το πρώτο είναι το αν η Νόριτς θελήσει να ενεργοποιήσει το +1 που υπάρχει συμβόλαιό του το καλοκαίρι. Και το δεύτερο είναι ότι Πούκι θα είναι 32 σε λίγους μήνες και τα «καναρίνια» είναι πιθανό να πέσουν και πάλι στην Τσάμπιονσιπ. 

Ο Φινλανδός αμείβεται με περίπου 2.000.000 εκατ. ευρώ, ποσό που μοιάζει πολύ υψηλό για τα τωρινά δεδομένα στον ΠΑΟΚ. Όμως, με την αλλαγή ρόστερ που θα επιχειρηθεί, ίσως, να υπάρχουν τα οικονομικά δεδομένα για προσέγγιση. Ας έχουμε κατά νου μας το όνομα, αν τελικά ο ΠΑΟΚ κινηθεί για ένα πραγματικά υψηλό μεταγραφικό στόχο. Αρκεί μόνο να πούμε ότι φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ήδη πέντε γκολ κι αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι δύσκολα η Νόριτς δεν θα αποφασίσει την ενεργοποίηση της επέκτασης συνεργασίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.