Τα σάρωσε όλα και έγραψε ιστορία η Μπάγερν!

Δημήτρης Καλαϊτζής14 Φεβρουαρίου 2021

Μια ομάδα που θα αγαπήσεις, αλλά και παράλληλα θα μισήσεις! Ο λόγος για την Μπάγερν Μονάχου, μια υπερδύναμη στη Γερμανία που σαρώνει στο διάβα της τα πάντα! Δυστυχώς αρκετοί στην Ελλάδα μπερδεύουν το ποδόσφαιρο με την πολιτική με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου αρεστή! Ωστόσο, αν δούμε τα πράγματα όπως πρέπει, δηλαδή με τη…ματιά του ποδοσφαίρου, θα σε κάνει να υποκλιθείς στο μεγαλείο αυτού του συλλόγου! Η σεζόν 2020-21 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στους φίλους της ομάδας. 

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε 1-0 την Τίγκρες στον τελικό και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Με αυτόν τον τρόπο η τρομερή ομάδα του Χάνσι Φλικ έκανε το 6/6 σε τίτλους, αφού κατέκτησε μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο, Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, γερμανικό Super Cup, ευρωπαϊκό Super Cup. Έτσι, έγινε η δεύτερη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά την Μπαρτσελόνα του 2009. 


Καταλανοί και Γερμανοί εκτός από τον Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν ως κοινό ότι είναι και οι μοναδικές ομάδες που έχουν κάνει δύο φορές το τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League). Οι «μπλαουγκράνα» το 2009 και το 2015, ενώ από την πλευρά τους οι Βαυαροί το 2013 και το 2020. Το 2013, οι Βαυαροί πήραν με την σειρά τους πέντε τρόπαια, τρία με τον Γιούπ Χάινκες (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League) και δύο με τον Πεπ Γκουαρδιόλα (Σούπερ Καπ Ευρώπης και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), αλλά έχασαν το γερμανικό Σούπερ Καπ από την Βόλφσμπουργκ στα πέναλτι.



Μετά και τη νίκη στον τελικό επί της Τίγκρες, οι Βαυαροί κατέκτησαν το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ιστορίας τους, έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα που κάνει το 6/6 σε μία σεζόν και πρόσθεσαν το 14ο διεθνές τρόπαιο στο παλμαρέ τους. Έτσι, ξεπέρασαν τη Λίβερπουλ, η οποία με το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είχε φτάσει στα 13.



Δείτε αναλυτικά τις Top-10 ομάδες σε διεθνείς τίτλους παγκοσμίως:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 26

2. Αλ Αχλί 25

3. Μπόκα Τζούνιορς 18

4. Μίλαν 18

5. Ιντεπεντιέντε 18

6. Μπαρτσελόνα 17

7. Μπάγερν Μονάχου 14

8. Λίβερπουλ 14

9. Ζάμαλεκ 13

10. Σάο Πάουλο 12

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.