Τα ρέστα του παίζει ο Άρης απόψε, αν αποκλειστεί ξεμένει από -σοβαρό- στόχο και τινάζει την σεζόν στον αέρα

Δημήτρης Κανελλάκης25 Ιανουαρίου 2023

Στην σημερινή ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, ο Άρης παίζει όλη την σεζόν 2022-2023. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στον πρώτο αγώνα και αποκλειστεί από τους "ερυθρόλευκους", η τρέχουσα σεζόν θα είναι μια από τις χειρότερες για τον Άρη από την στιγμή που ξέφυγε από τα πέτρινα χρόνια και τις περιπέτειες στις χαμηλές κατηγορίες, επέστρεψε στην Super League 1 και άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημά του δεν θα είναι ότι θα προστεθεί άλλη μια σεζόν σε αυτές των πέντε τελευταίων δεκαετιών που δεν καταφέρνει να κατακτήσει έναν τίτλο, όσο ότι θα γκρεμιστούν, και με πολύ μεγάλο θόρυβο μάλιστα, προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για μια αγωνιστική περίοδο που θα ήταν σούπερ υπερβατική για τους "κίτρινους".

Το διακύβευμα για τον Άρη στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι τεράστιο.

Πρέπει να αποδείξει, πρωτίστως, ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε καταστάσεις υψηλών απαιτήσεων. Κάτι που δεν το έχει δείξει έως τώρα, σε καμία στιγμή από την αρχή της σεζόν.

Πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί σε ματς που... καίει να μην λυγίσει.

Πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός να βρει λύσεις, είτε μέσω προσωπικών ενεργειών των παικτών του, όπως έγινε με τον Μάνου Γκαρθία στο ματς με τον Βόλο, είτε μέσα από το σύνολο, και απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους.

Κι όλα αυτά για να μπορέσει να μείνει... ζωντανός. Κάτι το οποίο θα επιτευχθεί μόνο αν συνεχίσει στο κύπελλο. Μόνο αν κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της κατάκτησης του κυπέλλου.

Διότι άλλη επιτυχία, που να μπορεί να σβήσει όσα αρνητικά υπάρχουν έως τώρα στην σεζόν για τον Άρη, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Στο πρωτάθλημα έχει μείνει πολύ πίσω και μοιάζει αδύνατο, με τα έως τώρα δεδομένα, να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την πέμπτη θέση, η οποία, ασφαλώς, δεν μπορεί να θεωρηθεί άξια αναφοράς.

Άρα, για τον Άρη όλα τα λεφτά είναι απόψε. Προκρίνεται? Μένει ζωντανός, συνεχίζει να έχει κίνητρο και στόχο στην σεζόν.

Αποκλείεται? Καταρρέουν τα πάντα και μπαίνει σε μια κατάσταση όπου θα κινδυνεύσει να χάσει τον προσανατολισμό του, να μπει σε εσωστρέφεια και να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.